Your Cart is Empty

Quinoasalade met rucola, avocado en gerookte zalm

Quinoa zalm 1
Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap, waarbij ik een recept van een andere kookblog kook en fotografeer. Deze maand werd mij de kookblog Jude’s diner toegewezen. Judith woont net zoals mij in Haarlem en heeft een kookblog opgezet waar heerlijke recepten voor een voedselintolerantie opstaan. Mag je geen gluten eten of heb je een lactoseintolerantie? Neem dan eens een kijkje op haar blog voor heerlijke en makkelijke recepten! Simone van de kookblog Simone’s Kitchen maakte de heerlijke salade van gegrilde courgette en feta van mijn blog.

Quinoa zalm 2

Na uitgebreid een kijkje te hebben genomen op de kookblog van Judith koos ik uiteindelijk voor haar recept van quinoasalade met gegrilde zalm. Quinoa is glutenvrij en kun je zowel warm als koud eten. Ik liet de quinoa voor deze salade iets afkoelen, zodat het lekker smaakt in combinatie met de rucola, avocado en de kruiden. Doordat quinoa erg gezond is, is er helaas een tekort gekomen. Hierdoor zijn de prijzen van quinoa helaas enorm gestegen, maar goed nieuws ze gaan nu ook quinoa in Nederland verbouwen. Het originele recept van Judith is met gegrilde zalm, maar daar ben ik niet zo’n fan van. Verder voegde ik avocado toe aan recept en heb ik de limoenen vervangen voor citroen. Dit vond ik lekkerder bij de gerookte zalm smaken. Recept voor twee personen:

150 gram quinoa
100 gram gerookte zalm
40 gram rucola
1 avocado
2 lente-uien
Dille
Peterselie
1 biologische citroen
300 ml groentebouillon
Tabasco
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Was de quinoa en kook de quinoa samen met de groentebouillon. Als de quinoa alle groentebouillon heeft opgenomen is het klaar voor gebruik. Laat de quinoa iets afkoelen. Snijd de avocado in plakken en snijd de lente-uien, dille en peterselie fijn. Snijd de citroen door de helft. Snijd van de ene helft plakjes en bewaar deze voor de opmaak van de salade. Rasp de andere helft van de citroen en pers het sap uit. Meng de quinoa samen met de citroenrasp en -sap, olijfolie en naar smaak met wat tabasco. Voeg de avocado, gesneden kruiden en rucola toe en meng het geheel. Garneer met de plakken gerookte zalm en schijfjes citroen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salade op een mooi bord.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten