Your Cart is Empty

Quiche met spinazie en paddestoelen

Quiche met spinazie en paddestoelen

9 november 2015 – healthy monday

Quiche vind ik heerlijk om als avondeten te eten. Lekker met een groene salade en je bent klaar. Vaak heb ik nog quiche over, maar dan bewaar ik wat voor de lunch voor de dag daarna. Zelf quiche maken vind ik het allerlekkerst, maar dat vraagt wel wat tijd. Wat een uitkomst vind ik daarom kant-en-klaar quichedeeg. Ik kreeg laatst quichedeeg opgestuurd om uit te proberen en was meteen verkocht. Het quichedeeg is zelfs helemaal veganistisch! Ik maakte met het deeg een herfstige quiche met spinazie en paddestoelen. Om de quiche toch gezond te houden gebruikte ik sojaroom en geitenkaas.

Quiche met spinazie en paddestoelen

Quiche met spinazie en paddestoelen

Dit heb je nodig:
Verse quichedeeg (ik gebruikte Tante Fanny)
500 gram verse spinazie
200 gram paddestoelen
2 sjalotjes
200 gram geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte geitenkaas)
250 ml (soja)room
2 eieren
Nootmuskaat
Peper & zout
Klontje roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Haal het deeg uit de verpakking en leg het in een bakvorm van 24 cm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Snijd de sjalotjes fijn. Doe het klontje roomboter in een koekenpan en bak de sjalotjes totdat ze glazig zijn geworden. Voeg de (gewassen) spinazie toe en laat deze slinken. Doe het mengsel in een schone theedoek en knijp al het vocht uit het spinazie. Bak de paddenstoelen in dezelfde pan en meng daarna met de spinazie.

Meng de eieren en de slagroom door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en nootmuskaat. Roer de helft van de geraspte kaas door het eimengsel. Verdeel de spinazie en paddestoelen over de bodem van de taart. Giet het eimengsel erover. Verdeel tot slot de rest van de kaas over de taart. Bak de quiche in ongeveer 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als de vulling goed gestold is en de bovenkant goudbruin is. Serveer de quiche met spinazie en paddestoelen met een lekkere gemengde salade.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter?

In dit recept heb ik een product gebruikt wat ik gratis heb ontvangen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten