Your Cart is Empty

Mexicaanse gevulde zoete aardappel

Mexicaanse gevulde zoete aardappel

13 juli 2015 – healthy monday

Je hebt van die gerechten die je vaak als avondeten klaarmaakt en niet blijven vervelen. Eten jullie wel eens zoete aardappel? Ik eet het als puree bij vis, zoete aardappel friet met kip of met deze Mexicaanse gevulde zoete aardappel. Hoe eten jullie zoete aardappel? Of misschien ben je er nog helemaal niet mee bekend?

Zoete aardappelen, ook wel bataat genoemd, zijn geen aardappels, maar behoren tot de windefamilie. Dit zijn zetmeelhoudende knollen, wat betekent dat zoete aardappel een groente is. Zoete aardappelen zitten bomvol vitamine A, C, B6 en een hoop mineralen en zijn naast dat ze gezond zijn ook nog eens erg lekker.

Het recept van deze Mexicaanse gevulde zoete aardappel heb ik al op diverse andere foodblogs voorbij zien komen, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Wel heb ik ongeveer het recept van Uit Pauline’s Keuken gevolgd. Voor de vulling gebruikte ik onder andere de nieuwste bonenmix van Hak, welke in de zomerse Foodybox van Kroon op het Werk zat. Een box die veel foodbloggers in Nederland krijgen om te testen, te proeven en mee te koken. Vervelend hé zo’n leven als foodblogger?

Mexicaanse gevulde zoete aardappel

Mexicaanse gevulde zoete aardappel

Ingrediënten voor vier personen
4 zoete aardappelen
150 gram gemalen oude kaas
125 gram cherrytomaten
Bonenmix met kikkererwten, mais, kidney en bruine bonen (Hak)
1 klein blikje mais
1 rode ui
Koriander
Peper & zout
Olijfolie
Naar smaak crème fraîche

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Was de zoete aardappelen en prik er met een vork gaatjes in. Vet een ovenschaal met een klein beetje olijfolie in en leg de zoete aardappelen in de schaal. Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappelen zijn gaar, als je deze met twee vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Maak in de tussentijd de vulling door de bonenmix en mais te laten uitlekken. Pel en snijd de ui fijn en snijd de cherrytomaten in vieren. Doe alle ingrediënten in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Als de aardappels gaar zijn vul je holtes met de vulling. Bestrooi de aardappelen met de oude kaas. Zet de aardappelen nog ongeveer 15 minuten terug in de oven. Garneer met verse koriander. De Mexicaanse gevulde zoete aardappel is lekker met een klodder crème fraîche.

In dit recept heb ik een product gebruikt wat ik gratis heb ontvangen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten