Your Cart is Empty

Couscous van bloemkool met makreelfilets

Couscous van bloemkool met makreelfilets

Gesponsord
7 december 2015 – healthy monday

Eten jullie vaak vette vis? Vette vis is hartstikke gezond en rijk aan omega-3 visolie. Daarom is het goed om zeker één keer per week zalm, makreel of bijvoorbeeld sardines te eten. Ik ben zelf gek op makreel, maar soms heb je geen zin of tijd om zelf een makreel schoon te maken. Een uitkomst vind ik daarom de producten van John West. Tonijn, makreelfilets of wilde roze zalm zijn allemaal in blik verkrijgbaar. Bijvoorbeeld voor als je een keer geen tijd hebt om uitgebreid boodschappen te doen of het jezelf gewoon makkelijk wilt maken.

Met de makreelfilets van John West maakte ik een makkelijke en gezonde maaltijd klaar. Als je bloemkoolroosjes in de keukenmachine fijnmaalt krijgt het precies dezelfde structuur als couscous. Op deze manier krijg je veel groente binnen en het is nog lekker ook. Om de couscous een Arabisch tintje te geven voegde ik wat van het kruidenmengsel za’atar toe en garneerde ik de couscous met granaatappelpitjes.

Couscous van bloemkool met makreelfilets

Couscous van bloemkool met makreelfilets

Dit heb je nodig voor twee personen:
1 bloemkool
1 blikje John West makreelfilets zonnebloemolie (85 gram)
2 stengels bleekselderij
50 gram amandelen
60 gram granaatappelpitjes
Platte peterselie
1 eetlepel za’atar (kruidenmengsel)
Peper & zout
Olijfolie

Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes eraf. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal fijn. Snijd de bleekselderij in dunne ringen. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de gesneden bleekselderij toe en bak drie minuten aan. Voeg daarna de couscous van bloemkool toe en bak nog eens vijf minuten op middelhoog vuur. Breng de couscous op smaak met de za’atar, peper en zout. Snijd de helft van de platte peterselie fijn. Rooster de amandelen in een koekenpan en hak daarna grof. Verdeel de couscous over twee borden. Leg de makreelfilets uit blik op de couscous. Garneer de couscous van bloemkool met makreelfilets met de geroosterde amandelen, granaatappelpitjes en platte peterselie.

Ik ben benieuwd: eten jullie wel eens vis uit blik? En welk product van John West koop je dan? John West is verkrijgbaar bij alle supermarkten waaronder o.a. Albert Heijn, Jumbo en Dirk.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Beide bordjes van dit recept zijn trouwens verkrijgbaar in mijn webshop.

Dit artikel is in samenwerking met John West.

Couscous van bloemkool met makreelfilets


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten