Your Cart is Empty

Ratatouille

Ratatouille

Gesponsord
5 maart 2016 – ratatouille

Ik moet jullie iets bekennen…Ik ben nogal een moeilijke eter als het om groenten gaat. Ook eet ik niet elke dag genoeg groenten. Dus ben ik met mezelf een challenge begonnen om meer groenten te eten. Ik moest meteen denken aan deze ratatouille, dus kreeg ik afgelopen zondag ratatouille kookles van een vriend. Samen koken vind ik zo leuk om te doen. Ik maakte met een mandoline perfect gesneden courgette en aubergine en Willem ging aan de slag met de saus en het snijden van de tomaat. Muziek uit de speakers, wijntje erbij en we hadden een heerlijke zondagmiddag.

Deze ratatouille maak je niet in een ovenschaal, maar in een koekenpan. Ik weet eigenlijk geen eens waarom, maar het ziet er in ieder geval super mooi uit. Via fonQ mocht ik de BK Conical Deluxe koekenpan uitproberen. Ik vind het zelf belangrijk dat naast de goede kwaliteit een pan er ook goed uitziet. Want als je ratatouille in een pan maakt, dan moet het er wel uitzien als een plaatje. Des te enthousiaster ben ik over deze koekenpan. De koekenpan is zeer geschikt voor in de oven. Afgelopen week heb ik er vlees in gebakken en door de reliëfbodem schroeit het vlees heel mooi gelijkmatig aan. En ja bij dat vlees at ik ook deze keer genoeg groenten!

Ratatouille

Ratatouille

Eet de ratatouille als bijgerecht bij vis, kip of andere vleesgerechten. Ook kun je de ratatouille met wat stokbrood en een gebakken spiegeleitje heel goed als maaltijd eten.

Dit heb je nodig voor één koekenpan van 24 cm:
1 courgette
1 aubergine
4 trostomaten
1 paprika
1 grote ui
2 knoflooktenen
1 blikje tomatenpuree
Verse tijm
Peper & zout
Olijfolie

Begin met het maken van de saus. Snijd hiervoor de ui en paprika heel fijn. Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg wat olijfolie toe. Bak de ui glazig en voeg op het laatst twee uitgeperste knoflooktenen toe. Bak het geheel nog eens twee minuten en voeg daarna de fijngesneden paprika toe. Bak twee minuten en voeg dan het blikje tomatenpuree toe. Bak het mengsel vijf minuten, zodat de tomatenpuree wat zoeter wordt. Voeg wat water toe, zodat het meer een saus wordt.

Begin in de tussentijd met het snijden van de groenten. Je kunt het beste de courgette en aubergine op een mandoline snijden en de tomaat met een scherp mes. Snijd de groenten allemaal ongeveer 3 mm dik. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht). Verdeel de saus over de onderkant van de koekenpan en leg om en om plakjes courgette, aubergine en tomaat in de pan. Strooi er over het laatst wat verse tijm over. Zet de ratatouille ongeveer 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel jouw ratatouille of een ander recept op social media via #kookmeisje.

Dit artikel is in samenwerking met fonQ.

Ratatouille


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten