Your Cart is Empty

Bulgursalade met feta en munt

Bulgursalade met feta en munt

10 augustus 2015 – healthy monday

Zo ik was lekker twee weken offline. Twee weken geen blogposts, geen mail bijwerken en nauwelijks social media posts. In de tussentijd heb ik nieuwe inspiratie opgedaan en lekker genoten van het mooie weer in Nederland. Ik ben onder andere naar een pluktuin geweest waar ik zelf zomerfruit, groenten en bloemen heb geoost, naar het strand geweest en heel veel lekker gegeten. Ik ben onder andere uit eten geweest bij restaurant Salentein in Nijkerk en naar Haarlem Culinair geweest. Genieten jullie ook zo van de zomer? En wat doe je dan het liefst? In het park liggen, naar het strand gaan of lekker met vrienden en familie barbecuen?

Dit recept is een heerlijke zomerse bulgursalade met feta en munt. Bulgur is een heerlijke voedzame graan van gebroken tarwe en zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Ik combineer de bulgursalade met komkommer, cherrytomaten, bladsla, feta, munt, pistachenootjes en eetbare bloemen. De bulgursalade met feta en munt is erg lekker met (runder)worstjes als avondeten op een zomerse avond of als salade voor naar het park of voor bij de barbecue.

Bulgursalade met feta en munt

Bulgursalade met feta en munt

Dit heb je nodig voor twee personen:
150 gram bulgur
1/3 komkommer
100 gram cherrytomaten
150 gram feta
30 gram bladsla
20 verse muntblaadjes
Handjevol pistachenootjes
Eetbare bloemen
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
Eventueel vier runderchipolata

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat iets afkoelen. Was de komkommer, cherrytomaten en bladsla en snijd de komkommer en cherrytomaten in stukjes. Doe de bulgur in een grote kom en verdeel de komkommer, cherrytomaten en bladsla over de bulgur. Verkruimel de feta over de salade. Maak de salade aan met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Garneer de salade met verse muntblaadjes, fijngehakte pistachenootjes en eetbare bloemen.

Meer fan van quinoa? Kijk ook eens bij mijn quinoarecepten zoals deze Italiaanse quinoasalade met geitenkaas.

Bulgursalade met feta en munt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten