Your Cart is Empty

Saltimbocca

Saltimbocca 1

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap waarbij ik van een andere kookblog kook en iemand anders ook van mijn blog een recept kookt. Ik mocht deze maand een kijkje nemen op de blog van René genaamd Het eten is klaar, waarin hij de lezer op reis meeneemt en daarbij heerlijke recepten beschrijft. Ik kon moeilijk kiezen tussen de pasta Alfredo, Saltimbocca of de Enchilada’s en heb uiteindelijk toch voor de Saltimbocca gekozen. Minki van de kookblog Koken met de Wentelteef maakte een heerlijke pasta met scampi’s van mijn kookblog.

Heerlijk zo’n lang hemelvaart weekend, waarbij ik veel tijd had om aan mijn scriptie te zitten, maar ‘s avond met familie en mijn vriend wel genoot van heerlijke culinaire maaltijden. Zo zou ik eerst woensdagavond naar Rollende Keukens gaan, maar zat het weer helaas tegen. Mijn vriend en ik besloten om bij Nurks in de Hout te gaan eten (later hier meer over op mijn blog). Donderdagavond werd het een Franse avond met gegratineerde coquilles, als hoofdgerecht lamskoteletjes, gegratineerde witte asperges en een aardappeltaartje met ganzenvet en als toetje genoten we weer van de heerlijke rabarber vanilleclafoutis.

Saltimbocca 2

Vrijdagavond was het Italiaanse avond met carpaccio met truffelmayonaise, salade caprese, spaghetti met cherrytomaatjes en als hoofdgerecht saltimbocca met spinazie en tomaten. Daarbij dronken we een heerlijke Valpolicella. Als dessert gingen we ijs halen bij onze favoriete Italiaan Garrone. Gisteravond organiseerde ik samen met Eten van een Lekkere Tafel een prachtig aanschuifdiner in de binnentuin van Fort Isabella in Vught. 40 man genoot van een heerlijk driegangendiner in de buitenlucht. Het was een groot succes! Vandaag ben ik weer aan het werk voor mijn scriptie, maar vanavond sluiten we dit geweldige weekend af met vrienden bij de Rollende Keukens. Ben jij er ook geweest?

Recept voor vier personen:
4 kalfsschnitzels
100 gram Parmaham
12 blaadjes salie
2 eetlepels bloem
Marsala
Roomboter
Olijfolie
Zwarte peper

Gebruik dunne plakken kalfsschnitzels. Eventueel kun je ze nog wat platter slagen. Meng wat bloem met versgemalen peper. Ik gebruik geen zout, omdat de ham al zout genoeg is. Leg drie blaadjes salie op het vlees en beleg het vlees met de Parmaham. Zet het vlees en de ham met een prikker vast, zodat het tijdens het bakken niet losgaat. Haal het vlees aan beide kanten door de bloem. Eventueel kun je het vlees ook oprollen, maar ik vind zelf het platte vlees makkelijker bakken.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat boter en olijfolie toe. Als de pan warm genoeg is bak je het vlees aan beide kanten ongeveer één minuut. Haal daarna het vlees uit de pan en leg het in aluminiumfolie. Voeg een scheut marsala aan het braadvet toe en laat het even inkoken. Verwijder de prikker uit het vlees, giet de saus over de saltimbocca en serveer direct. Omdat het een secundi is, serveer je het vlees enkel met wat groente. Ik koos hiervoor spinazie met cherrytomaten en knoflook.


  • Maura - YLT schreef:

    Zo lekker saltimbocca! Zelf heb ik het nog nooit gemaakt, maar mijn moeder maakt het vaak. Het tafeldiner zag er trouwens geweldig uit, wat ik voorbij zag komen op Instagram. Enne helaas ben ik niet meer naar de Rollende Keukens geweest. Ik wilde woensdag of donderdag gaan, maar het was zo slecht weer. Maar aankomend weekend is een Food Truck festival in Utrecht, dus dan een herkansing 🙂 succes met je scriptie maar weer!

  • Sanne Marlijn schreef:

    Ziet er lekker uit Ruth! Ik ben op vrijdag en zaterdag bij de Rollende Keukens geweest en het was erg geslaagd! Heb heerlijk gegeten. Heb jij nog lekkere dingen geproefd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten