Your Cart is Empty

Appelgalette

Appelgalette

25 februari 2016 – appelgalette

Alweer een maand geleden was ik een dag in een prachtig rustiek huisje in Polsbroek. Twee collegabloggers, Marleen van Eten uit de Volkstuin en Marianne van Homecooking dept, organiseerden daar een masterclass styling & foodfotografie en ik was erbij. Gewoon omdat ook ik nog dingen kan leren en het leuk is om er een hele dag mee bezig te zijn. Tijdens de masterclass leerden we om een verhaal op beeld te leggen. Zo ging ik aan de slag met appels om uiteindelijk de appelgalette die Marleen & Marianne hadden gebakken als laatste foto van het verhaal te maken.

appelgalette

Zelf koken deed ik die dag dus niet, maar hiervoor had ik alle tijd om andere dingen te leren. Het was ook voor mij nog een ontzettend leerzame en vooral ook leuke dag. Wil je ook je foodfotografie skills verbeteren of juist foodfotografie nog leren? Marleen & Marianne organiseren vaker masterclasses, zowel voor beginners als gevorderden. Klik voor meer informatie en data’s op deze link. Het recept voor een appelgalette las ik toevallig in de nieuwste delicious en deel ik dit recept bij de foto’s van de masterclass. Geniet ervan!

appelgalette

Appelgalette

Dit heb je nodig voor vier stuks:
Voor het deeg

  • 250 gram (spelt)bloem
  • 180 gram koude boter
  • 1 eierdooier
  • 2 el poedersuiker
  • 1/2 tl zout

Voor de vulling

  • 4 rode appels
  • 1 ei
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el rietsuiker + extra om te bestrooien
  • 1 tl kaneel

appelgalette

Meng de bloem met de poedersuiker en zout heel kort in de keukenmachine. Snijd de boter in blokjes en voeg aan het mengsel toe. Meng het tot een fijn kruimelig mengsel. Voeg de eierdooier en 1 el ijskoud water toe en meng tot een soepel deeg. Vorm vier gelijke ballen van het deeg en leg het verpakt in plasticfolie 30 minuten in de koelkast. Rol de ballen deeg elk met een deegroller uit tot een cirkel van 14 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne partjes. Schep de appelpartjes in een kom om met het citroensap, de suiker en kaneel. Verdeel het appelmengsel over het midden van elke deegbodem en laat rondom een rand van 3 cm vrij. Vouw de deegrand deels over de vulling en druk licht aan. Klop het ei los met één eetlepel water en bestrijk de randen van het deeg met het eimengsel. Strooi er nog wat suiker over. Bak de galettes in ongeveer 25 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Volg je Kookmeisje voor nog meer inspiratie al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel jouw appelgalette of een ander recept op social media via #kookmeisje.

appelgalette


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten