Your Cart is Empty

Pastinaaksoep met cantharellen

Pastinaaksoep met cantharellen

Gesponsord
15 november 2016 – pastinaaksoep met cantharellen

Mijn mixer was kapot gegaan en een hele goede staafmixer had ik nog niet. Toen fonQ vroeg mij de nieuwe staafmixer van Braun te reviewen zei ik daar dan ook geen nee tegen. Ik vraag me altijd in restaurants af hoe ze toch puree’ s zo glad kunnen krijgen zodat het bijna een crème-achtige substantie wordt. Na het meerdere malen met mijn staafmixer en een pureeknijper proberen te evenaren, had ik de hoop eigenlijk al opgegeven. Maar met de nieuwe staafmixer van Braun heb ik puree ‘s en soepen nog nooit zo glad gekregen. Uniek aan deze staafmixer is ook dat hij zelfs hele harde ingrediënten fijn krijgt. Je kunt er een pit van een avocado of kokosnoot nog fijn mee krijgen. Ik ben blij dat ik nu eindelijk ook van die crème-achtige puree ‘s kan maken! Ik weet wat ik heel de winter eet…

Om de staafmixerset goed te kunnen reviewen, maakte ik er al een heleboel mee. Zo maakte ik een zelfgemaakte pesto in de maatbeker, klopte ik slagroom op met de garde, pureerde ik zoete aardappel voor een heerlijke puree en maakte ik een soep van pastinaak. Zo fijn dat dit allemaal met de staafmixerset kan en nu een mixer en staafmixer in één heb. De soep van pastinaak was mijn favoriet en daarom deel ik het recept met jullie. Om de soep wat romiger te maken voegde ik een aardappel en wat sojaroom toe. Ik gebruikte de staafmixer om de soep glad te krijgen. Fijn aan de staafmixer is dat de soep zo gepureerd was en dat door de op-en-neer beweging van de voet zelfs de hardere stukken pastinaak meegingen. Met mijn nieuwe staafmixerset kan ik zo in een sterrenrestaurant gaan werken!

pastinaaksoep met cantharellen

Pastinaaksoep met cantharellen

Dit heb je nodig voor vier personen:
3 grote pastinaken
2 middelgrote aardappelen
250 ml (soja)room
1 witte ui
1 knoflookteen
1 liter groentebouillon
500 gram cantharellen
Verse tijm
Roomboter
Extra vierge olijfolie
Peper en zout

Schil de pastinaken en aardappelen. Snijd beide in grove stukken. Snipper de ui fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en voeg de ui toe. Bak de ui ongeveer vijf minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de pastinaak en aardappel toe en bak deze ongeveer één minuut mee. Voeg daarna de groentebouillon toe en wat verse tijm toe kook de soep in ongeveer 25 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Maak de cantharellen schoon. Voeg wat roomboter in een koekenpan toe en bak de cantharellen samen met de uitgeperste teen knoflook ongeveer vijf minuten op laag vuur. Serveer de soep met de uitgebakken cantharellen en besprenkel met wat druppels olijfolie. Garneer met wat verse takjes tijm.

pastinaaksoep met cantharellen

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel jouw pastinaaksoep met cantharellen of andere recepten van Kookmeisje op social media via #kookmeisje.

Dit artikel is in samenwerking met fonQ.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten