Your Cart is Empty

Stijlvol gedekte tafel

Stijlvol gedekte tafel

Gesponsord
31 juli 2016 – stijlvol gedekte tafel

Eigenlijk doe ik dat het allerliefste. De hele dag bezig zijn met een diner voorbereiden. Het begint al met het bedenken van wat ik ga maken. Daarbij hou ik altijd zo veel mogelijk rekening met wie er komen eten en wat ze lekker vinden. Daarna loop ik dan de stad in en doe ik boodschappen bij mijn favoriete winkels. Eenmaal thuis ruim ik alle boodschappen op, zet ik mijn net gekochte bloemen in de vaas en ga ik bedenken hoe ik de tafel ga dekken. Ik wilde heel graag de tafel dekken met mijn nieuwe bestekset van Laguiole. Het bestek heeft een parelachtige kleur dus combineerde ik het met licht bruin linnen en antieke borden. Laguiole heeft echt prachtig bestek, van steakmessen en kurkentrekkers en allemaal te koop op fonQ. Ik ben al jaren fan en koop het ook vaak als origineel cadeau voor iemand.

Stijlvol gedekte tafel

Stijlvol gedekte tafel

Het bezoek at alleen vegetarisch of vis, dus ging ik voor het laatstgenoemde. Als voorgerecht maakte ik een salade van gemarineerde venkel met gerookte forel. Het recept hiervan heb ik van de vriendin van mijn broer, waar ik het al meerdere keren at. Ik geloof dat het recept van het Montignac dieet komt. Ik voegde voor wat extra kleur granaatappelpitjes toe, wat voor een heerlijke bite in de salade zorgt. In de zomer zijn er altijd zoveel mooie gekleurde tomaatjes te krijgen en deze combineerde ik met courgette, rode ui, citroen en knoflook in een visgerecht uit de oven met roodbaarsfilet. Toen mijn bezoek kwam had ik de venkel al gemarineerd, het hoofdgerecht al helemaal klaar en de prachtig stijlvolle tafel gedekt. Het was tijd voor een feestje aan de stijlvol gedekte tafel!

Stijlvol gedekte tafel

Stijlvol gedekte tafel

Salade van gemarineerde venkel en gerookte forel

Dit heb je nodig voor vier personen:
2 venkelknollen
200 gram gerookte forelfilet
Parmezaanse kaas
Granaatappelpitjes
Verse dille
1 (biologische) citroen
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Was de venkel en verwijder de bovenste stengels en de harde onderkant. Snijd de venkel heel dun met behulp van een mandoline. Doe in een kom en besprenkel met flink wat olijfolie, het sap van de citroen en breng op smaak met peper en zout. Bedek de kom met huishoudfolie en laatst minstens één uur in de koelkast marineren. Maak van de Parmezaanse kaas wat krullen. Haal de gemarineerde venkel uit de koelkast en verdeel over vier borden. Verdeel de gerookte forelfilet over de borden. Garneer de salade met de Parmezaanse kaas, granaatappelpitjes en wat verse dille. Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie.

Stijlvol gedekte tafel

Stijlvol gedekte tafel

Roodbaarsfilet uit de oven met zomerse groenten

Dit heb je nodig voor vier personen:
100 – 150 gram roodbaarsfilet per persoon
1 courgette
250 gram gekleurde tomaatjes
1 biologische citroen
1 grote rode ui
6 knoflooktenen
Extra vierge olijfolie
Chilivlokken
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Was de groenten. Snijd de courgette in plakken, de citroen in schijfjes, de rode ui in ringen en de tomaatjes door de helft. Vet een grote ovenschaal in en leg daarin de plakken courgette en de helft van de andere groenten. Verdeel de roodbaarsfilet over de groenten en leg daarop de overgebleven groenten en de knoflooktenen. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met de chilivlokken, peper en zout. Zet de schaal een half uur in de voorverwarmde oven. Serveer met aardappeltjes uit de oven.

Stijlvol gedekte tafel

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel jouw stijlvol gedekte tafel of recepten van Kookmeisje op social media via #kookmeisje.

Dit artikel is in samenwerking met fonQ.

Stijlvol gedekte tafel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten