Your Cart is Empty

Pannenkoekjes met gerookte zalm

Pannenkoekjes met gerookte zalm 1
All I want for christmas zijn deze pannenkoekjes gemaakt met dille en citroen. Ik serveerde deze pannenkoekjes tijdens Kookmeisje’s prekerstdiner als voorgerecht in combinatie met een mengsel van crème fraîche & mierikswortel en gerookte zalm. De pannenkoekjes zijn geïnspireerd op blini’s. Het gerecht is heel makkelijk voor te bereiden en daarom ook zo geserveerd. Je hoeft alleen nog maar de pannenkoekjes te bakken en het gerecht op te maken. Bij het voorgerecht dronken we een heerlijke Chardonnay van Salentein. Je kunt de pannenkoekjes ook eventueel serveren als amuse of als hapje met een feest. Recept voor 12 pannenkoekjes:

100 gram zelfrijzend bakmeel
125 ml karnemelk
1 ei
Halve biologische citroen
1oo gram gerookte zalm
50 ml crème fraîche
2 eetlepel mierikswortel (Kühne)
Dille
Klontje roomboter
Peper & zout

Meng het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en voeg het ei en de karnemelk toe. Met het geheel met een garde, totdat er een glad en luchtig mengsel ontstaat. Hak één eetlepel dille fijn en rasp de citroen. Spatel de dille en citroensap door het beslag. Laat het beslag een half uur op kamertemperatuur rusten. Eventueel kun je het beslag al uren van tevoren maken, bewaar het dan in de koelkast en haal het een half uur voor bereiding uit de koelkast.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter. Giet één eetlepel beslag per pannenkoekje in de koekenpan. Bak een paar pannenkoekjes tegelijkertijd. Meng één eetlepel citroensap met de crème fraîche en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pannenkoekjes met een dot van het crème fraîche & mierikswortel mengsel, een plakje gerookte zalm en een takje dille. Breng eventueel nog op smaak met wat peper & zout.

Pannenkoekjes met gerookte zalm 3

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten