Your Cart is Empty

Ontbijt met rabarber en magere kwark

Ontbijt met rabarber en magere kwark

18 mei 2015

Ontbijt met rabarber en magere kwark is een feestje. Houd jij van rabarber? Of ben je er misschien nog helemaal niet bekend mee? Rabarber is een groentesoort dat meestal van maart tot juli verkrijgbaar is. Rabarber is zowel in hartige als zoete gerechten lekker en daarom ook prima te combineren met magere kwark als ontbijt. De groente is rijk aan ijzer, calcium, kalium en magnesium en bevat veel vitamine B1, B2, B6 en C. Rabarber bevat veel vezels en reinigt daardoor de lever en is goed voor de spijsvertering. Rabarber is gezond en daarnaast is ontbijt met rabarber en magere kwark weer eens iets anders dan muesli met kwark. Wil je een nagerecht met rabarber maken? Op Kookmeisje staat ook een recept voor chocolademeringues met sinaasappelroom en rabarbercompote.

Nog even wat anders. Komende tijd kan het voorkomen dat ik wat onregelmatiger blog en daardoor soms healthy monday oversla. Achter de schermen ben ik druk met allerlei leuke dingen. Een van de dingen is dat Kookmeisje binnenkort een nieuw design krijgt. Leuk he? Hierdoor is Kookmeisje soms even niet bereikbaar.

Ontbijt met rabarber en magere kwark

Ontbijt met rabarber en magere kwark

Ingrediënten voor drie personen:
500 gram (biologische) magere kwark
4 rabarberstelen
50 ml honing
Biologische sinaasappel
Vanillestokje
Kaneelstokje

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Snijd de rabarber in stukken en doe in een ovenschaal. Halveer het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Rasp de sinaasappel en pers het sap van de sinaasappel uit. Meng de vanille met de sinaasappelrasp en sap, de honing en 50 ml water. Besprenkel de rabarber hiermee en doe het vanillestokje en kaneelstokje in de ovenschaal erbij. Zet de rabarber 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de rabarber warm met de magere kwark. Ook kun je de rabarber laten afkoelen en vijf dagen in de koelkast bewaren.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten