Your Cart is Empty

Chocolademeringues met sinaasappelroom en rabarbercompote

Ik had nog nooit iets met rabarber gemaakt. Je kunt rabarber zowel in zoete gerechten als hartige gerechten gebruiken. De combinatie van sinaasappel en rabarber is echt heerlijk. Door de chocolade meringues is het een fantastisch gerecht geworden. Je kunt de meringues en de rabarbercompote al van tevoren maken, zodat het gerecht zo geserveerd is. Voor 4 personen:

3 eiwitten
150 gram kristalsuiker
100 gram poedersuiker
Snufje zout
2 eetlepels cacaopoeder
600 gram rabarber
1 sinaasappel (rasp en sap)
250 ml slagroom
1 vanillestokje

Zorg dat je een schone kom hebt om de eiwitten op te kloppen. Je kunt een kom extra schoon krijgen door er met een keukenpapiertje met citroensap langs te gaan. Verwarm de oven voor op 90 graden. Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en klop ze stijf. Als de eiwitten beginnen te schuimen voeg je lepel voor lepel 50 gram kristalsuiker toe. De eiwitten zijn goed als ze glanzen en je stijve pieken hebt gevormd. Spatel voorzichtig de poedersuiker door het mengsel. Spatel daarna 1 eetlepel van de cacaopoeder een beetje door de eiwitten zodat het mengsel er als marmer uitziet. Zet een bakplaat met bakpapier klaar en maak 4 ronde meringues van het mengsel. Maak met de overige cacaopoeder en een mes nog vlekjes op de meringues. Zet ongeveer 2 uur in de oven, totdat de meringues krokant zijn geworden. Zorg dat ze niet verkleuren in de oven!

Voor de rabarbercompote moet de rabarber in stukken van ongeveer 5 cm worden gesneden. Rasp alvast de sinaasappel en zet dit apart voor de room. Pers de sinaasappel uit. Doe de stukken rabarber in een ruime pan. Voeg 100 gram kristalsuiker en de sap van de sinaasappel toe. Breng het geheel aan de kook, maar roer regelmatig. De rabarber is goed als deze zacht is, maar niet tot moes is gekookt. Laat de compote afkoelen.

Klop de slagroom stijf. Snij het vanillestokje in de lengte open en voeg toe aan de room. Voeg ook de rasp van de sinaasappel toe en meng alles goed. Serveer de meringues op mooie bordjes. Voeg een grote klodder room toe en voeg daarboven ongeveer 2 eetlepels rabarbercompote toe. Smullen!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten