Your Cart is Empty

Frambozen citroentartelettes

Frambozen citroentartelettes

Pinksteren stond ik het teken van familie. Eerste pinksterdag waren mijn vriend en ik op bezoek bij zijn vader. We aten heerlijke spaghetti met vongole (recept volgt snel) en gingen daarna koffie op het strand drinken. Tweede pinksterdag waren we bij mijn ouders. Overdag ging ik met mijn moeder in Cothen kersen halen en genoten we van het heerlijke zonnetje in de tuin van mijn ouders. Onderweg kwam ik vlierbloesem tegen en plukte een paar takken voor de sier. Bij terugkomst ging ik aan de slag met het maken van het toetje: deze heerlijke frambozen citroentartelettes.

Frambozen citroentartelettes 2

Houd jij ook zo van taartjes maken? Ik maak zelfs van mijn boterham een feest door er een taartje van te maken. Toen ik op de markt frambozen zag, wist ik meteen dat ik er tartelettes mee wilde maken. Deze taartjes zijn een variant op de frambozen en chocoladetartelettes die ik vorig jaar maakte. Frambozen zijn een erg goede combinatie met chocolade, maar ging voor een zomerse en lichtere variant met citroen. Ik maakte alles zelf, maar je kunt ook kiezen voor een kant en klare lemon curd. Recept voor vijf tartelettes:

Voor de bodem
Vijf kleine taartvormpjes
175 gram bloem
100 gram roomboter
50 gram poedersuiker
2 eidooiers

Voor de lemon curd
2 biologische citroenen
2 eieren
150 gram roomboter
125 gram kristalsuiker

3o0 gram verse frambozen voor de garnering

Frambozen citroentarlettes 3

Je kunt het deeg het makkelijkst in de keukenmachine maken. Heb je die niet, maak het deeg dan gewoon in een kom met de hand. Doe de suiker, eidooiers en de boter in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot er een glad en homogeen mengsel ontstaat. Voeg de gezeefde bloem toe en meng opnieuw tot het deeg een bal vormt. Zet de keukenmachine stil en kneed het deeg met de handen. Doe de deegbal in plasticfolie en leg voor een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht). Haal het deeg uit de koelkast. Rol op een bloem bestoven werkblad uit tot een grote ronde lap. Vet de taartvormpjes uit en bestuif met wat bloem. Verdeel de grote ronde lap in vijven en bekleed de taartvormpjes. Druk het deeg netjes in de vormpjes en haal het overtollige deeg weg. Leg over het deeg een stuk bakpapier en vul dit met oude rijst of bonen. Bak de taartjes met hulpvulling tien minuten in de oven. Haal de hulpvulling en het bakpapier daarna weg en bak nog eens vijf minuten in de oven. Het deeg moet gaar en lichtbruin zijn. Haal de taartjes uit de oven en laat afkoelen.

Rasp van één citroen de citroenschil en zet weg. Pers de twee citroenen uit.Verwarm de boter en het citroensap in een pan op laag vuur. Mix de eieren en de suiker tot een romig mengsel. Voeg het mengsel van citroensap en boter erbij. Roer goed door elkaar en doe alles weer terug in de pan. Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de rasp van de citroen toe. Warm al roerend nog vijf minuten. Verdeel de lemon curd over de taartjes. Garneer de taartjes met de verse frambozen.

P.s. zijn deze waterlelies in mijn ouders tuin niet prachtig?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten