Your Cart is Empty

Carpaccio van gerookte heilbot

Gerookte heilbot 1

Een tijd geleden zag ik gerookte heilbot bij de visboer liggen en nam het mee. In het weekend maakte ik er een heerlijk voorgerecht van in combinatie met avocadomousse, cherrytomaten en citroenolijfolie. Sindsdien zijn mijn familie en ik helemaal bezeten van dit voorgerechtje. Deze carpaccio van gerookte heilbot is licht verteerbaar, gezond en super lekker. De heilbot is drooggezouten en ambachtelijk gerookt. De heilbot smelt op je tong en dat in combinatie met de zachtheid van de avocadomousse en het frisse van de citroenolijfolie maakt dit gerecht mijn nieuwe favoriet! Eet jij vaak voorgerechten met vis? Recept voor vier personen:

200 gram gerookte heilbot
2 eetrijpe avocado’s
1 eetlepel citroensap
6 cherrytomaten
Bieslook
Citroenolijfolie
Peper & zout

Gerookte heilbot 2

Verdeel de gerookte heilbot over vier borden. Doe de avocado’s en het citroensap in een hoge kom en maak met de staafmixer tot een mousse. Breng de mousse op smaak met peper en zout. Snijd de cherrytomaten door de helft. Maak met twee dessertlepels quenelles van de avocadomousse. Quenelles is een vorm waarbij je een mousse mooi kunt presenteren. Schep de quenelles uit de andere lepel. Doe dit totdat de quenelles mooi zijn en leg er dan drie op een bord. Zet tegen elke quenelles een halve cherrytomaat aan. Besprenkel de carpaccio met citroenolijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met fijngesneden bieslook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten