Your Cart is Empty

Wonton ravioli met basilicum mayonaise

Wonton 2

Ik ben gek op pasta, maar pasta zelf maken vind ik nogal een werk. Een tijd geleden kwam ik in de toko wonton bladen tegen. Ik was eens een keer een recept tegengekomen, waarvan in plaats van pasta wonton in het recept werd gebruikt. Ik kocht de wonton bladen en het lag een tijd in mijn vriezer. Ik was telkens van plan om er een hapje mee te maken, maar het kwam er niet van. Totdat ik de basilicum mayonaise van Jean Bâton had geproefd. Ik wilde de mayonaise graag combineren met een eigengemaakte ravioli.

Wonton 1

Ravioli als hapje is eigenlijk heel gek, maar doordat het met wonton bladen is gemaakt wordt het opeens toch echt een hapje. De structuur van de wonton is anders en ook ligt wonton iets zwaarder op de maag. Daarom perfect voor een klein hapje of voorgerecht. Afgelopen zondag kwam mijn lieve oom Bram op bezoek. We begonnen met een cheesecake taartje met een kopje thee en eindigden met dit hapje en een goed glas witte wijn. Wat een heerlijke zondag! De basilicum mayonaise van Jean Bâton geeft de ravioli een extra dimensie. De mayonaise is romig en in combinatie met de ravioli doet het gerecht erg Italiaans aan. Zaten we toch heel kort in de Italiaanse zon in plaats van regenachtig Haarlem. Recept voor vier personen (12 stuks):

P.s. je maakt nog steeds kans om de gehele lijn mayonaise van Jean Bâton te winnen. Lees er in mijn vorige blogpost meer over!

24 wonton bladen
125 gram buffelmozzarella
10 cherrytomaatjes
2 eetlepels Jean Bâton basilicum mayonaise
1 ei
Handjevol rucola
Peper & zout

Haal de wonton bladen op tijd uit de vriezer, zodat ze goed kunnen ontdooien. Snijd de buffelmozzarella in kleine blokjes. Was de tomaatjes. Snijd de cherrytomaatjes in achten, zodat er kleine stukjes overblijven. Meng de blokjes mozzarella met de cherrytomaatjes en breng op smaak met peper en zout. Breek het ei in een kommetje open en kluts met een vork. Leg een wonton blad op een plank neer en leg er ongeveer een theelepel vulling op. Smeer de randen met een kwast in met wat ei. Pak een tweede wonton blad en smeer ook deze randen met geklutst ei in. Leg de twee bladen op elkaar en zet er een vierkant uitsteekvorm voor pasta op. Snijd de overgebleven randen met een mesje weg. Herhaal dit met de rest van de wonton bladen.

Zet een ruime pan met kokend water op. Leg de wonton ravioli voorzichtig in het water. Laat de ravioli ongeveer in vier minuten gaar koken. Haal de ravioli met een schuimspaan uit het water. Verdeel de ravioli over vier mooie borden. Verdeel de basilicum mayonaise over de ravioli en garneer met wat rucola.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten