Your Cart is Empty

Pompoenhummus recept

Pompoenhummus recept

2 november 2015 – healthy monday

Ik ben de draad van het bloggen weer aan het oppakken en daarmee tevens de healthy mondays. Elke maandag weer een recept waar je zonder schuldgevoel van mag genieten. Eten jullie vaak hummus? Ik vind het in ieder geval erg lekker en eet het vaak als broodbeleg of als borrelhapje met crudité (rauwkost). Bij de Albert Heijn verkopen ze al een tijd pompoenhummus en het stond al een tijd op mijn lijst om deze zelf eens te maken. Dit pompoenhummus recept maakte ik smaakvol door o.a. kaneel, kerrie en nootmuskaat toe te voegen. Garneer met wat blaadjes salie. Een heerlijke hummus voor in de herfst!

Pompoenhummus

Pompoenhummus recept

Dit heb je nodig:
1 oranje pompoen (400 gram vruchtvlees)
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels tahin
1 knoflookteen
1/2 theelepel kerrie
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel kaneel
Salie
Peper & zout
Scheut olijfolie

Het pompoenhummus recept is net iets anders dan gewone hummus. Maak de pompoen schoon door de schil en pitten te verwijderen. Snijd de pompoen in blokken. Zet een pan met een laag water op het vuur en voeg de pompoen toe. De pompoen moet net onder water staan. Kook de pompoen op middelhoog vuur in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de kikkererwten uitlekken, maar bewaar het vocht. Doe de pompoen en kikkererwten samen met de overige ingredienten in een keukenmachine of blender en meng tot het een glad en smeuïg geheel is.

Proef het geheel en breng naar smaak eventueel nog wat kruiden toe. Als het mengsel te dik is, kun je wat vocht van de kikkererwten toevoegen. Is de hummus te droog? Een scheutje extra citroensap doet wonderen. Hummus moet je echt naar gevoel en smaak maken. Serveer de pompoenhummus in een mooi bord en garneer met wat extra olijfolie en eventueel blaadjes salie. Geniet ervan!

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter? Wat vond je dit pompoenhummus recept? Laat het mij vooral weten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten