20 april 2015
Dit is weer zo’n makkelijk en gezond recept. Maak jij vaak zelfgemaakte smeersels? Smeersels zijn ideaal voor de lunch op een sneetje brood, bij de borrel met rauwkost/toastjes of op een crostini als voorgerecht. Elk kwartaal ontvang ik een heerlijke foodybox met allerlei producten om uit te proberen. In de box zaten heerlijke tomaten van Sacla. Perfect om deze heerlijke geitenkaas smeersel mee te maken. Wat vinden jullie trouwens van mijn broodplank? Gekregen van mijn broer en schoonzusje. Leuk he?
200 gram verse geitenkaas
Pomodori al forno capperi (Sacla)
30 gram pijnboompitten
Peper en zout
Rooster de pijnboompitten en laat afkoelen. Laat de tomaten in een vergiet uitlekken. Doe de geitenkaas, de tomaten, kappertjes en knoflook die bij de tomaten zitten en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine. Maal wat peper en zout erbij. Druk op de pulse knop totdat het geheel gemengd is. Serveer met geroosterd brood, rauwkost of toastjes. Het recept komt van de vroegere kookclub van mijn vader bij Cucina D’oro.
Dit kan alleen maar lekker zijn!