Your Cart is Empty

Bladerdeegflapjes met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten

Bladerdeegflapjes met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten

6 maart 2015

Worden jullie ook zo blij van makkelijke recepten die wel heel erg lekker zijn? Een tijd geleden had ik samen met een vriendinnetje als verrassing een high tea georganiseerd voor de verjaardag van een ander vriendinnetje. We wilden eens een keer iets anders maken dan een quiche. Spontaan ontstonden deze heerlijke bladerdeegflapjes met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten. De bladerdeegflapjes vielen zo goed in de smaak dat ik ze daarna nog een paar keer heb gemaakt. Niet echt culinair, maar wel erg lekker. De flapjes zijn ook geschikt voor kinderen. Door de honing proef je de geitenkaas niet heel goed, maar mocht je er niet van houden kun je het eventueel vervangen door roomkaas.

Bladerdeeghapjes 2

Voor zes bladerdeegflapjes
6 plakjes bladerdeeg
225 gram bladspinazie deelblokjes (diepvries)
150 gram romige geitenkaas
30 gram pijnboompitten
1 eetlepel honing
1 ei

Tips:
– Kun je niet tegen gluten of ben je veganistisch? Bij de natuurwinkel kun je ook glutenvrije, veganistisch of spelt bladerdeeg kopen;
– Maak de taartjes met jouw favoriete groenten, kruiden en/of kaas;
– Wil je zoete bladerdeegflapjes maken? Vervang ze dan door fruit en andere ingrediënten.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Ontdooi de spinazie in een steelpannetje op laag vuur. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur. Meng de geitenkaas, geroosterde pijnboompitten en honing door de spinazie. Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg. Laat de helft van de plakjes bladerdeeg leeg. Vouw het bladerdeeg over elkaar zodat het een flapje wordt. Kluts het ei door elkaar en bestrijk de flapjes hiermee. Zet de bladerdeegflapjes voor ongeveer 25 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn geworden en de geitenkaas is gesmolten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten