Your Cart is Empty

Gevulde eieren met truffel

Gevulde eieren 1

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de mayonaises van Jean Bâton. Chef Jan Stok werkte in de jaren 60 in de keuken op de cruiseschepen van de Holland-Amerika Lijn. Jan was verantwoordelijk voor de koude keuken. Zijn Franse collega’s vertaalden zijn naam al snel naar Jean Bâton. Onder die naam werd hij bekend om zijn lekkere sauzen. De mayonaises zijn minimaal met 75% olie gemaakt, waardoor het echte mayonaises zijn. De mayonaises zijn op smaak gebracht met bijzondere, zo veel mogelijk verse, ingrediënten.

Voor Jean Bâton ontwikkelde ik drie heerlijke recepten, waarvan vandaag het eerste recept op mijn kookblog staat. Alle recepten zijn in de vorm van een hapje, welke je als borrelhapje of als amuse kunt serveren. Ik ben gek op gevulde eieren. Mijn vader maakte vroeger elk jaar met Oud & Nieuw gevulde eieren en door hem weet ik hoe je ze lekker maakt. Gebruik de beste mayonaise die je kan krijgen en dat komt mooi uit met de Jean Bâton mayonaises. Ei en truffel is een gouden combinatie, dus ik kon het niet laten om gevulde eieren met truffel te maken.

Gevulde eieren 2

Jean Bâton heeft een fijne mayonaise, een mosterd mayonaise, een knoflook mayonaise, een basilicum mayonaise, een kerrie mayonaise, een tonijn mayonaise, een chili mayonaise en een truffel mayonaise op de markt gebracht. De mayonaises zijn bij de meeste supermarkten te verkrijgen, zoals de Albert Heijn, Plus, Spar en de Vomar. Ik ken de mayonaises al wat langer, doordat ik de truffel mayonaise een keer bij de Albert Heijn kocht. De prijs-kwaliteit van de mayonaises is erg goed. De mayonaises hebben een mooie smaak. De truffel  mayonaise is mijn favoriet, meestal is truffel mayonaise veel duurder, terwijl deze nog lekkerder is. Alle mayonaises kosten € 1,59.

Gevulde eieren 3

Gevulde eieren met truffel
6 biologische eieren
3 eetlepels Jean Bâton truffel mayonaise
1 kleine zwarte truffel (vers of uit een potje)
Peper & Zout

Kook de eieren hard. Schrik de eieren goed, zodat de schaal er goed afgaat. Laat de eieren geheel afkoelen, voordat je ze gaat pellen. Pel de eieren en snijd de eieren doormidden. Haal het eigeel uit het eiwit en doe in een kommetje. Prak het eigeel fijn met een vork. Meng de truffel mayonaise door het eigeel en breng op smaak met peper en zout. Vul de eitjes met het mengsel. Doe dit met een klein theelepeltje. Schaaf de zwarte truffel erover. Serveer op een mooie schaal of bord.


 • Willeke schreef:

  Ik ben gek op chilimayonaise, en zou deze verwerken in een lunchwrap met gerookte kip, gekookt ei, rucola en halfgedroogde tomaatjes!

 • Dayenne Breedveld schreef:

  De truffelmayo lijkt mij het lekkerst! Uiteraard zou ik daarmee jouw recept van gevulde eieren met truffel gaan proberen. om nom nom nom

 • Wendy schreef:

  Wat een leuke winactie! Ik heb van het weekend nog gezocht naar truffel mayonaise, maar kom hem niet vinden in de AH XL
  We hadden namelijk eters en toen heb ik friet gemaakt van zoete aardappelen, (gemarineerd in de chili en paprikapoeder), met zelfgemaakte saté en een frisse komkommersalade met witte balsamico dressing!
  En daar was een truffel mayonaise heeeerlijk bij geweest!

 • Wendy schreef:

  Oh en de tonijnmayonaise zou ik gebruiken bij een vitello tonnato en de chili mayonaise bij een toastje met zelfgemaakte makreelcreme!
  Jammie!

 • Astrid schreef:

  In dit geval zou ik voor de mosterdmayonaise gaan. Vooral met een fijngesneden uitje, een handje peterselie, wat augurkjes en een verkruimeld hardgekookt eitje erdoorheen is dat echt super lekker bij een krokant gebakken visje met verse frietjes!

 • Lucie R. schreef:

  Voor de gambaliefhebbers zoals ikzelf …

  Amuse van gamba’s met truffelmayonaise

  • 2 Gamba’s
  • Bloem
  • Zout & peper
  • Eetlepel truffelmayonaise

  Neem rauwe ingevroren gamba’s, ontdooi ze in een bak met lauw water en pel ze. Dep ze daarna droog. Doe een flinke hand bloem en wat zout en peper in een grote plastic zak, doe de gamba’s in de zak erbij en schud deze goed. De gamba’s moeten helemaal met bloem bedekt zijn. Bak de gamba’s ongeveer 3 minuten in flinke laag hete olie.
  Doe de truffelmayonaise in een amuselepel of een klein glaasje. Leg daar de gamba bovenop. Garneren met een paar sprietjes bieslook.
  Wel meteen opdienen want anders wordt het krokante jasje van de gamba’s weer zacht.

 • Kookjongetje schreef:

  Hoi kookmeisje,

  Ik zou hamburgers op turksbrood maken. Voor de hamburgers koop ik gehakt, en dit meng ik met een uitje en een eetlepel Chili mayo. Daar maak ik een holle hamburger van en die vul ik met mozzarella. Het turksbrood smeer ik in met truffelmayo en doe ik een salade op met augurk, gebakken champignonnen en zongedroogde tomaten en natuurlijk sla. Er bij nog wat bacon uitbakken(hamburgers in het vet van de bacon bakken is een tip.)

  That’s it! Eventueel frietjes erbij is natuurlijk altijd chill en daar kan ook weer een mayo bij!

  Ik krijg er trek van 🙂

 • Maura - YLT schreef:

  OOOOOH je logo! Wat is het mooi geworden, heel leuk! En vind het ook echt goed bij jou en je blog passen.

  En dan die mayonaise. Ik houd echt van mayo. Ik ben heel benieuwd hoe deze smaken, vooral die met truffel en tonijn. Ik zou de truffelmayonaise bij de zoete aardappelfriet eten (daar heb ik inmiddels een kleine verslaving aan overgehouden). Eigenlijk denk ik dat alle mayonaises er lekker bij smaken. Of bij de artisjok.
  Verder zou ik de mayonaise gebruiken voor de lunch, om de broodjes naar een volgende dimensie te brengen haha. Zoals de mosterdmayonaise op boterhammen met pastrami, oude kaas en augurk en de basilicum mayonaise op dikke plakken brood met avocado en pijnboompitten.

 • Marleen schreef:

  Ik zou met de fijne mayonaise of knoflookmayonaise heerlijke guacamole maken voor als dipsaus bij dorito’s (bijna een wekelijks ritueel geworden) of voor in de wraps. Met een schepje mayo, een scheutje balsamicodressing en peper en zout en soms gedroogde knoflook.

  Ik zou de mayonaises graag eens willen proberen!

 • Marleen schreef:

  Ik zou met de fijne mayonaise of knoflookmayonaise heerlijke guacamole maken voor als dipsaus bij dorito’s (bijna een wekelijks ritueel geworden) of voor in de wraps. Met een schepje mayo, een scheutje balsamicodressing en peper en zout en soms gedroogde knoflook.

  Ik zou de mayonaises graag eens willen proberen!

 • Paula schreef:

  Voor mij de tonijn mayonaise!!!! Ik ben verslaafd aan tonijn, en mayo. Ik zo er een heerlijke geroosterde italiaans broodje maken mee maken. Met verse gegrilde tonijn en tonijnmayo als een soort boter op de sneetjes. Klein beetje gekookte ei wit en lente-ui in stukjes op de gegrilde tonijnfilet.

 • Paula schreef:

  Voor mij de tonijn mayonaise!!!! Ik ben verslaafd aan tonijn, en mayo. Ik zo er een heerlijke geroosterde italiaans broodje maken mee maken. Met verse gegrilde tonijn en tonijnmayo als een soort boter op de sneetjes. Klein beetje gekookte ei wit en lente-ui in stukjes op de gegrilde tonijnfilet.

 • Wina van Dijk schreef:

  Aardappel-zalmtorentje met waterkerssalade (voorgerecht; 4 p.)

  300 gram vastkokende (nieuwe) aardappels
  300 gram warmgerookte zalm (filet)
  2 handenvol waterkers
  1 kleine rode ui
  2 eetlepels Jean Bâton Basilicum Mayonaise
  1/2 dl crème fraîche
  1/2 eetlepel fijngehakte verse dille
  1/2 eetlepel Jean Bâton Chili Mayonaise
  2 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel appelciderazijn

  Was de aardappels goed schoon en kook ze met wat zout juist gaar. Laat ze even droogstomen en daarna afkoelen. Snijd ze in mooie plakjes van 1/2 cm dik. Was de waterkers en laat ze goed uitlekken. Hak de waterkers grof. Pel en halveer de rode ui en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Verdeel de zalm in vlokken en vermeng deze met de crème fraîche, de Basilicum Mayonaise en de dille. Roer een dressing van Chili Mayonaise, de olijfolie en appelciderazijn en meng dit met de rode ui door de waterkers. Zet op 4 borden een kookring (of een zelf gevouwen ring van 4-dubbel gevouwen aluminiumfolie) met een doorsnee van 8 cm. Leg de helft van de aardappelplakjes in de 4 ringen. Verdeel daarover de helft van de zalm, daarover de rest van de aardappelplakjes en tenslotte de rest van de zalm. Druk alles voorzichtig een beetje aan en verwijder de ringen. Schik de waterkerssalade rond de torentjes.

 • Wina van Dijk schreef:

  Aardappel-zalmtorentje met waterkerssalade (voorgerecht; 4 p.)

  300 gram vastkokende (nieuwe) aardappels
  300 gram warmgerookte zalm (filet)
  2 handenvol waterkers
  1 kleine rode ui
  2 eetlepels Jean Bâton Basilicum Mayonaise
  1/2 dl crème fraîche
  1/2 eetlepel fijngehakte verse dille
  1/2 eetlepel Jean Bâton Chili Mayonaise
  2 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel appelciderazijn

  Was de aardappels goed schoon en kook ze met wat zout juist gaar. Laat ze even droogstomen en daarna afkoelen. Snijd ze in mooie plakjes van 1/2 cm dik. Was de waterkers en laat ze goed uitlekken. Hak de waterkers grof. Pel en halveer de rode ui en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Verdeel de zalm in vlokken en vermeng deze met de crème fraîche, de Basilicum Mayonaise en de dille. Roer een dressing van Chili Mayonaise, de olijfolie en appelciderazijn en meng dit met de rode ui door de waterkers. Zet op 4 borden een kookring (of een zelf gevouwen ring van 4-dubbel gevouwen aluminiumfolie) met een doorsnee van 8 cm. Leg de helft van de aardappelplakjes in de 4 ringen. Verdeel daarover de helft van de zalm, daarover de rest van de aardappelplakjes en tenslotte de rest van de zalm. Druk alles voorzichtig een beetje aan en verwijder de ringen. Schik de waterkerssalade rond de torentjes.

 • Anne-Ruth Dekker schreef:

  Je gebruikt zelfs twee mayonaises, lekker recept hoor!

 • Yvonne schreef:

  Hmm ik ben gek op mayo, maar moet eerlijk bekennen dat ik er niet erg creatief mee ben. Zo zou ik voornamelijk de knoflook mayo of de chili mayo serveren bij gebakken aardappeltjes en de fijne mayo gebruiken op een broodje gebakken ei. Lekker;) Gefeliciteerd met je logo ook:)

 • Yvonne schreef:

  Hmm ik ben gek op mayo, maar moet eerlijk bekennen dat ik er niet erg creatief mee ben. Zo zou ik voornamelijk de knoflook mayo of de chili mayo serveren bij gebakken aardappeltjes en de fijne mayo gebruiken op een broodje gebakken ei. Lekker;) Gefeliciteerd met je logo ook:)

 • Henderica schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe logo…mooi! De truffelmayonaise is toch wel mijn favoriet. Een tijdje terug vond ik recept voor amuses: carpaccio bonbons gevuld met truffelmayonaise en parmezaanse kaas. Kan zo 1,2,3, het recept hier niet vinden, heb het destijds direct geprint :P. Maar het klinkt ontzettend leuk en zo zag het er ook uit. Dus dat recept moet ik binnenkort toch echt een keertje gaan maken:).

 • Henderica schreef:

  Gefeliciteerd met je nieuwe logo…mooi! De truffelmayonaise is toch wel mijn favoriet. Een tijdje terug vond ik recept voor amuses: carpaccio bonbons gevuld met truffelmayonaise en parmezaanse kaas. Kan zo 1,2,3, het recept hier niet vinden, heb het destijds direct geprint :P. Maar het klinkt ontzettend leuk en zo zag het er ook uit. Dus dat recept moet ik binnenkort toch echt een keertje gaan maken:).

 • Rosalie schreef:

  Ik zou de mayonaise met knoflook gebruiken voor een heerlijke aardappelsalade! Lekker met wat ei, augurk, bieslook, jum!

 • Rosalie schreef:

  Ik zou de mayonaise met knoflook gebruiken voor een heerlijke aardappelsalade! Lekker met wat ei, augurk, bieslook, jum!

 • Zeemeisje schreef:

  De truffelmayonaise is al een tijdje mijn persoonlijke favoriet. Ook ik combineer deze graag met een eitje. Heerlijk, enigszins zacht gekookt, op een geroosterde boterham (wit). En dan een paar plakjes avocado erbij, een beetje truffelmayonaise, peper& zout en smullen maar. Simpel, maar overheerlijk en een echte verwenlunch.

 • Zeemeisje schreef:

  De truffelmayonaise is al een tijdje mijn persoonlijke favoriet. Ook ik combineer deze graag met een eitje. Heerlijk, enigszins zacht gekookt, op een geroosterde boterham (wit). En dan een paar plakjes avocado erbij, een beetje truffelmayonaise, peper& zout en smullen maar. Simpel, maar overheerlijk en een echte verwenlunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten