Your Cart is Empty

Ossobuco alla Milanese

Ossobucco

Afgelopen vrijdag (3 januari 2014) werd ik 25 jaar en kreeg ik echt een prachtig cadeau van mijn ouders. Ik had al een tijd een droom om mijn foto’s nog professioneler te maken en daarom wilde ik graag een digitale spiegelreflex camera hebben. Na lang nagedacht te hebben, een bezoek bij verschillende fotozaken en speuren op het internet heb ik uiteindelijk voor een Sony A58 gekozen. Zondag had ik eindelijk weer eens tijd om in de keuken aan de slag te gaan, dus kon ik goed mijn nieuwe camera uitproberen. Het is even wennen, maar ben zelf al best tevreden met het eerste resultaat.

Ossobucco 2

Door een of andere instelling die ik per ongeluk had ingesteld werden er alleen drie soorten foto’s met verschillende soorten witbalans opgeslagen. Dat wilde ik natuurlijk niet hebben, maar hoe zet je dat uit?! Een goed excuus om naar de fotograaf te gaan met mijn camera op zak. De fotograaf had het zo opgelost, dus kon ik op de terugweg mooie foto’s van Haarlem schieten. Het was prachtig weer dus extra genieten. Toen ik thuiskwam was net de ossobuco klaar om op de foto te zetten. Wat een heerlijke zondag! Recept voor vier personen:

Voor de ossobuco
4 kalfsschenkels
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 witte ui
400 gram gepelde tomaten
2 tenen knoflook
250 ml witte wijn
250 ml runderbouillon
1 laurierblad
40 gram boter
4 eetlepels olijfolie
50 gram bloem
Peper & zout

Voor de gremolata
20 gram peterselie
1 biologische citroen
1 knoflookteen
1 eetlepel extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snij het vel rondom de schenkels op een paar plaatsen in. Dit voorkomt dat het vlees erg gaat omkrullen. Haal de schenkels door het bloem en bestrooi ze met peper en zout. Voeg twee eetlepels olijfolie en 20 gram van de boter in een koekenpan toe en zet het vuur middelhoog. Bak de schenkels aan beide kanten aan. Leg ze vervolgens in een grote ovenschaal.

Snij de wortel, bleekselderij en de ui fijn. Maak de pan schoon en voeg de resterende olijfolie en boter toe. Fruit de ui ongeveer in vijf minuten. Voeg daarna de wortel en bleekselderij toe en knijp de tenen knoflook over het mengsel uit. Laat het mengsel nog ongeveer vijf minuten bakken. Voeg de gepelde tomaten, witte wijn, runderbouillon en het laurierblad toe en meng het geheel. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg het mengsel daarna in de ovenschaal toe.

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor één uur in de oven. Haal na het uur het aluminiumfolie van de schaal af en laat nog 30 minuten in de oven nagaren. Het vlees is gaar, wanneer het vlees zo zacht is dat het van het bot valt. Maak een gremolata door de peterselie fijn te snijden en te mengen met rasp van de citroen, een geperste teen knoflook en de olijfolie. Serveer de ossobuco met pappardelle en garneer met de gremolata.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten