Your Cart is Empty

Luxury eggs

Eggs 1

Ik hou erg van luxe eiergerechten. Een van mijn lievelingsgerechten is dan ook eggs benedict en het liefst op de Norwegian style met gerookte zalm erbij. Ik probeer zeker drie keer per week een ei te eten. Ik varieer op allerlei manieren en eet ze op brood, in salades, in de soep of gewoon apart. Eieren passen in een goed voedingspatroon en bevatten veel eiwitten, ijzer en vitamines. Als je vegetariër bent raad ik zeker aan om vaker een ei te eten. Op welke manier eet jij het liefst een ei?

Kook een zacht gekookt eitje. Ik leg de eieren altijd in koud water en breng het water dan aan de kook. Als het water kookt laat ik de eieren 2,5 minuut koken voor een perfect zacht eitje. Snijd oud brood in dunne repen. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de repen brood krokant. Dip de ‘soldaatjes’ in je zacht gekookte eitje. Dat is nog eens smullen!

Eggs 2

Gerookte zalm en ei blijft een hele goede combinatie. Maak een roerei door 2 eieren per persoon, een scheut slagroom en peper & zout met elkaar te mengen. Verhit een pan op het vuur met een beetje olijfolie of boter. Giet het eiermengsel in de pan,  laat één minuut op middelhoog vuur staan en begin dan de eieren los te roeren. Zet het vuur uit en roer er gesneden gerookte zalm door. Serveer met wat verse peterselie of dille. Erg lekker als ontbijt.

Eggs 3

Eieren pocheren lijkt heel moeilijk, maar als je het eenmaal onder de knie hebt valt het best mee. Met gepocheerde eieren kun je de meest simpele gerechten heel erg luxe maken. Ik eet een gepocheerd ei op brood, bij de stamppot of zelfs in de soep. Het eerste gerecht maakte ik door een boterham heel dun met yoghurt mayonaise te besmeren. Daarop deed ik alfalfa en daarop het gepocheerde ei. Gebruik de meest verse eieren die je kunt krijgen. Zet een grote pan op het vuur met voor de helft gevuld met water. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg een snufje zout en een scheut azijn aan het water toe. Breek een ei open in een kopje. Roer met een houten lepel net zolang in de pan totdat er een draaikolk ontstaat. Breng het kopje zo dicht mogelijk naar het water toe en giet het ei voorzichtig in het water. Draai met twee lepels het eiwit zo snel mogelijk om het eigeel heen. Kook het ei ongeveer drie minuten en haal het dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Snij het overtollige eiwit van het gepocheerde ei af.  Als je handig bent in eieren pocheren, kun je er eventueel meerdere tegelijk in een pan doen. Breng het broodje op smaak met peper en zout.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten