Your Cart is Empty

Havermoutpap met chocolade en granaatappel + winactie

Havermoutpap met chocolade en granaatappel + winactie

14 december 2015 – healthy monday

Ontbijt je vaak met havermoutpap? Of heb je juist nog nooit havermoutpap gemaakt? Ik kan iedereen aanraden om je dag met havermoutpap te beginnen. Je start je dag goed, krijgt er veel energie van en komt de ochtend zonder een knorrende maag door. Havermout is glutenvrij, gezond en bevat weinig calorieën. Het smaakt heerlijk en is ook nog eens zo klaar.

Van chocolade krijg ik nooit genoeg. Daarom maakte ik een havermoutpap met chocolade en granaatappel. Ook garneerde ik de havermoutpap met wat kokoschips. En weet je wat het mooie is? Dit ontbijt met chocola is echt gezond. Cacao is namelijk een superfood en zit bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. De combinatie van de rode granaatappelpitjes en het witte van de kokoschips geven de havermoutpap een kerstlook. Een gezond ontbijt voor de feestdagen dus!

Havermoutpap met chocolade en granaatappel

Daarnaast mag ik een jaarabonnement van foodies magazine weggeven. Foodies is het tijdschrift voor iedereen van lekker eten houdt. Foodies magazine biedt maandelijks tientallen recepten: van eenvoudig tot uitdagend, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Daarnaast staat het blad vol met reportages, interviews, kookboeken, kooksnufjes en nog veel meer. Het belangrijkste ingrediënt van foodies is enthousiasme om alles over ons eten te willen weten. Laat in een reactie hieronder waarom jij graag dit jaarabonnement wilt winnen.

Havermoutpap met chocolade en granaatappel

Havermout met chocolade en granaatappel

Dit heb je nodig voor één persoon:
40 gram havermout
200 ml (plantaardige) melk
1 eetlepel cacao
1 eetlepel granaatappelpitjes
1 eetlepel kokoschips
2 stukjes pure chocolade
Snufje zout

Doe de havermout, de melk en een snufje zout in een steelpannetje. Zet het steelpannetje op laag vuur aan. Verwarm het geheel ongeveer 10 minuten totdat het een dikkere massa is geworden. Blijf af en toe goed doorroeren, omdat havermout snel aanbrandt. Voeg op het laatst de cacao toe en meng het geheel. Doe de havermoutpap op een mooi bord. Hak de pure chocolade fijn. Garneer de havermoutpap met chocolade en granaatappel. Verdeel de kokoschips over de havermout. Eetsmakelijk!

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest?

Havermoutpap met chocolade en granaatappel


 • Marieke schreef:

  Wat een leuke winactie. Ik zou ontzettend graag het abonnement op foodies magazine willen winnen omdat ik (natuurlijk) dol ben op koken en bakken en ik koop dit blad weleens maar het blad iedere maand in de brievenbus zo helemaal ideaal zijn.

 • stephanie schreef:

  Het lijkt mij super leuk om een jaar abonnement te winnen van Foodies magazine omdat ik sinds een aantal maanden probeer te variëren met alle soorten eten en er ook meer vanaf wil weten en daarvoor kan ik zeker heel veel inspiratie bij gebruiken!

 • Charlotte schreef:

  Ik wil heel graag winnen.
  Ik hou van (gezond)koken, maar ook lekker en doe graag inspiratie op op de vele kookblogs. o.a. die van jou.
  Het lijkt me heerlijk om een jaar lang geïnspireerd te worden door het leuke blad foodies.

 • Anita H. schreef:

  Ik breng aardig wat tijd door op internet, onder andere op kookblogs. Ja , ik hou van koken, lekker eten en alles wat daarmee samenhangt. Dit blad heb ik wel vaker ingezien; erg leuk en inspirerend. Fijn om dat een tijdje met regelmaat in de bus te ontvangen.

 • Lisanne schreef:

  Havermout met cacao is echt mijn favoriet! Wat ik ook vaak doe is havermout met water klaarmaken en een banaan erdoorheen prakken en daar cacao bijdoen! Met rozijntjes en amandelen, heerlijk (en super vullend)!

  Ik doe graag mee met de winactie, omdat er niks lekkerder is dan ‘s ochtends tijdens het ontbijt een tijdschrift te lezen. En Foodies Magazine is eigenlijk ideaal! Kan ik al bij het onbijt beslissen wat ik ‘s avonds ga eten.

 • Charlotte schreef:

  Wat lijkt deze variate met havermout mij ontzettend lekker en inderdaad heel geschikt voor de feestdagen. Een feestelijk maar toch voedzaam ontbijt. Ik zou graag het abonnement op Foodies Magazine winnen zodat ik wat ‘verplichte’ ontspanningstijd voor mijzelf kan creëren, als het blad maandelijks in de bus valt en ik hiermee ook mijn oneindige honger naar nieuwe recepten en inspiratie kan voeden.

 • Karianne schreef:

  Oooooh ik zou enorm graag het abonnement winnen! Niet alleen voor mezelf, ik zou het blad delen met de meiden van onze kookclub. En dan vooral met diegene die een tikkeltje angstig is om nieuwe gerechten te proberen 🙂

 • Ansuya Lalay schreef:

  abonnement op foodies dolgraag <3 Ik hou van eten/voedsel. Heerlijk wat je er allemaal mee kan doen.
  Havermout sorry maar ik gruw ervan. Dat is iets waar je mij niet blij mee maakt. Ik gebruik het wel in vega burgers omdat dan gecombineerd is met andere ingredienten. Maar, goed, misschien ooit in de toekomst kan iemand me ervan overtuigen dat het wel lekker is. Tot dan zijn er genoeg andere dingen om nieuwsgierig naar te zijn en te proberen.

 • Silvia B schreef:

  Wow, wat leuk! Lekker recept ook! De granaatappel ontbreekt in mijn voorraadkast,anders had ik het zo morgen kunnen maken. Af en toe kan ik de verleiding niet weerstaan om Foodies los in de winkel te kopen. Wat is er nu leuker dan dat deze iedere maand op de deurmat valt? Ik ga alvast duimen!! Ga zo door met je leuke site.

 • Emmelou schreef:

  IK ben zelf ook gek op granaatappels 🙂 Ik word altijd zo blij van al die mooie pitjes!

 • Edith schreef:

  Havermout is op dit moment mijn favoriete ontbijtje, een lekker warm begin van de dag. Leuke winactie! Ik zou heel graag het abonnement op de foodies winnen. Een heel gaaf tijdschrift vol inspiratie, die ik goed kan gebruiken voor mijn eigen blog :).
  Groetjes,
  Edith

 • Anita H. schreef:

  Hopelijk ding ik nog mee…. Ik vind Foodies een leuk blad. Inspirerende recepten; leuke layout. En ik ben dol op lekker eten.

 • Dieke schreef:

  Wie houdt er nou niet van lekker eten? Ik in ieder geval wel. Wat extra inspiratie kan geen kwaad. Helemaal niet al mama van twee jonge kids. Een happy New year met een abo van Foodies!

 • Marieke schreef:

  Ik zie nog steeds geen winnaar of zie ik iets over het hoofd?

  • Kookmeisje schreef:

   Hoi Marieke,

   Ik heb in mijn laatste blogpost een winnaar getrokken (Silvia groot Koerkamp). Had alleen inmiddels de tekst weggehaald en nu maar weer erbij gezet voor de zekerheid;).

   Liefs Anne-Ruth

 • Marieke schreef:

  Dan heb ik vast niet goed gekeken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten