Your Cart is Empty

Kookmeisje breakfast party

Kookmeisje breakfast party

2 jaar 2

25 september 2014

Het is zover: Kookmeisje alweer 2 jaar! Wat gaat de tijd toch snel. Twee jaar geleden schreef ik mijn eerste blogpost en nu bestaat mijn kookblog alweer twee jaar. Het afgelopen blogjaar heb ik veel mooie dingen meegemaakt. De grootste verandering was dat ik een digitale spiegelreflexcamera voor mijn verjaardag kreeg en mijn foto’s hierdoor een stuk mooier zijn geworden. Fotograferen is steeds leuker geworden en geeft mij inspiratie om mooie en lekkere gerechten te koken die ik vervolgens op de foto kan zetten.

Ook had ik afgelopen jaar voor het eerst een paar cateringklussen. Zo maakte ik voor twee volgers tijdens hun bruiloft voor 25 personen een diner klaar. Wat heb ik hier ontzettend van genoten! Daarnaast deelde Elle Eten mijn paastaart en gaf Miss Melera in de Grazia aan dat ze elke dag mijn website checkt. Steeds vaker krijg ik complimenten en foto’s toegestuurd van volgers die recepten van mij maken. Dat is waar ik echt blij van word en wil jullie daarvoor bedanken.

2 jaar 3

Nu ik bijna afgestudeerd ben en steeds meer volgers krijg ben ik aan het nadenken wat ik met Kookmeisje in de toekomst wil. Ik ben heel benieuwd naar jullie wensen? Hoe vaak zouden jullie een nieuwe blogpost willen zien? Willen jullie dezelfde soort recepten zien of ook andere recepten? Wat voor blogposts naast recepten vinden jullie nog meer leuk op Kookmeisje? Zelf heb ik een fantastisch idee, maar dat wil ik nog even geheim houden.

Zoals jullie vast weten geniet ik het meest van lekker eten met vrienden. Om mijn tweejarig bestaan te vieren organiseerde ik voor vriendinnetjes een breakfast party. Vooral in het weekend kan ik enorm genieten van een uitgebreid ontbijt. Wat was het leuk om dit te combineren met mijn vriendinnen en over Kookmeisje te praten. De recepten deel ik natuurlijk graag met jullie. Ik kan jullie aanraden om ook eens een breakfast party te organiseren.

2 jaar 4

Pannenkoekentaart met rood fruit
500 gram speltbloem of een ander soort bloem naar keuze
1l amandelmelk of een ander soort melk keuze
4 eieren
Kokosolie of ander vet om de pannenkoeken in te bakken
Snufje zout
250 gram (zelfgemaakte) frambozenjam of een ander soort jam
500 gram gemengd rood fruit

Meng de bloem samen met een snufje zout en de helft van de melk in een kom met een mixer of een garde. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de melk toe totdat het beslag de dikte van yoghurt heeft. Zet het beslag een half uur in de koelkast. Gebruik een koekenpan van 24 cm en bak hele dunne pannenkoeken. Leg een pannenkoek op een taartplateau en besmeer met een beetje jam. Doe dit met alle pannenkoeken totdat alle pannenkoeken op zijn. Garneer de pannenkoekentaart met gemengd rood fruit.

2 jaar 5

2 jaar 6

Ontbijttrifle met granola, vijgen en granaatappelpitjes
1 kilo magere kwark
400 gram (zelfgemaakte) granola
3 verse vijgen
50 gram granaatappelpitjes

De schaal heeft een diameter van 16 cm en is 7,5 cm diep. Verdeel de helft van de kwark over de bodem van de schaal. Strooi de helft van de granola over de kwark. Schep de overgebleven kwark daarop en garneer met de overgebleven granola, vijgen en granaatappelpitjes.

2 jaar 7

2 jaar 8

Eieren caprese
6 eieren
15 cherrytomaten
1 bol buffelmozzarella
Verse basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Dit gerecht stond op de kaart bij Villa Augustus en ben ik gaan namaken, zo lekker! Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Je kunt de eieren in een grote ovenschaal maken of één persoonsporties ervan maken. Vet de ovenschaal met een beetje olijfolie in. Doe de eieren voorzichtig in de ovenschaal. Scheur de mozzarella en basilicum in stukken en snijd de cherrytomaten. Doe alles bij de eieren in de ovenschaal en breng op smaak met peper en zout. Zet de eieren ongeveer 30 a 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met lekker brood.

2 jaar 10

Smoothie van aardbeien, banaan en vanille
3 rijpe bananen
500 gram aardbeien
1 vanillestokje
500 ml amandelmelk

Meng de bananen, aardbeien, merg van het vanillestokje en de amandelmelk in een blender. Serveer de smoothie in mooie glazen met een rietje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten