Your Cart is Empty

Banaanpannenkoekjes (glutenvrij)

Banaanpannenkoekjes (glutenvrij)

16 februari 2015

Het klinkt als een mooi liefdesverhaal: David Frenkiel en Luise Vindalh gingen aan het begin van hun relatie op zoek naar gezonde recepten waar ze beiden blij van worden. Ze starten de blog Green Kitchen Stories en dat werd al gauw een groot succes. Vorig jaar kwam hun eerste kookboek The Green Kitchen uit en is een van mijn lievelingskookboeken. Ze inspireren mensen van over de hele wereld om lekkere, gezond vegetarische maaltijden te koken met alleen natuurlijk ingrediënten. Een van mijn lievelingsgerechten uit het boek zijn deze pannenkoekjes. Hebben jullie wel eens pannenkoekjes van banaan en ei gegeten? Het mooie van de pannenkoekjes is dat ze glutenvrij, mager en gezond zijn. Recept voor twee personen:

3 rijpe bananen
6 eieren
50 gram kokosrasp plus extra voor de garnering
150 gram bosbessen
1/2 theelepel kaneel
2 theelepels kokosolie
Ahornsiroop voor eroverheen

Prak de bananen fijn met een vork. Doe ze in een middelgrote mengkom en klop de eieren, kokosrasp en kaneel erdoor. Voeg de bosbessen toe (bewaar er een paar voor de garnering) en meng het geheel. Verhit de kokosolie op middelhoog in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er twee eetlepels van het beslag in voor elke pannenkoek. Je kunt drie of vier pannenkoekjes tegelijk bakken. Keer ze voorzichtig me een spatel om als de bovenkant niet vloeibaar meer is en ze aan de onderkant goudkleurig zijn. Dit duurt ongeveer twee minuten. Bak de andere kant ongeveer één minuut. Stapel de pannenkoekjes op een mooi bord en garneer met de overgebleven bosbessen en wat kokosrasp. Giet naar smaak wat ahornsiroop erover.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten