Your Cart is Empty

Havermout met rood fruit (suikervrij, glutenvrij en lactosevrij)

Havermout met rood fruit (suikervrij, glutenvrij en lactosevrij)

2 februari 2015

Eten jullie vaak havermout? Dit is de eerste keer dat ik een recept voor havermout op mijn kookblog plaats, terwijl ik het zeker vier keer in de week als ontbijt maak. Met havermout als ontbijt start ik mijn dag goed, krijg ik veel energie en kom ik mijn ochtend zonder een knorrende maag door. Zeker nu het buiten wat kouder is blijft havermout een goed ontbijt om de dag mee te starten. Havermout is verder glutenvrij, is heel gezond en bevat weinig kcal. Je kunt met havermout volop variëren door het toevoegen van fruit, noten, specerijen en nog veel meer. Deze havermout met rood fruit is mijn nieuwe favoriet.

Vorige week had ik een kookworkshop met het merk Dream®, bekend van de plantaardige dranken. De kookworkshop werd door Bojana Snijders (finalist MasterChef 2014) gegeven. Met een aantal andere foodbloggers en culinaire journalisten maakten we drie heerlijke gerechten met de dranken: gevulde eieren met havermout en geglaceerde bacon in ahornsiroop, zoete risotto met sinaasappel en een zoete pesto van pistache en boekweitpannenkoeken met een Coconut Dream anglaise,  gekarameliseerde ananas en karamel met miso. De dranken zijn gemaakt van rijst, haver of amandelen, zijn 100% plantaardig en bevatten geen lactose of koemelkeiwit. Voor deze havermout gebruikte ik Almond Dream®, welke een lichtzoete smaak heeft. Recept voor één persoon:

Havermout 2

40 gram havermout
200 ml Almond Dream® (amandelmelk)
125 gram zomerfruit uit de diepvries
Kokosrasp voor de garnering
Snufje zout

Haal het zomerfruit uit de diepvries en laat 15 minuten ontdooien. Doe de havermout, de amandelmelk en het zomerfruit in een steelpannetje. Voeg een snufje zout toe en zet het vuur op laag vuur aan. Verwarm het geheel ongeveer 15 minuten op totdat het een dikkere massa is geworden. Blijf af en toe goed doorroeren, omdat havermout snel aanbrandt. Serveer op een mooi bord en garneer met wat kokosrasp.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten