Your Cart is Empty

Tarte tatin van cherrytomaten

Tarte tatin van cherrytomaten

Soms heb ik zin in een totaal andere lunch. Geen boterham met kaas, een salade of een soepje.  Afgelopen week maakte ik daarom als lunch een Italiaanse tarte tatin met cherrytomaten, balsamico crème, Parmezaanse kaas en basilicum. Gewoon omdat het kan! Ik maakte er toch nog een klein beetje groen bij en koos voor een salade van rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Je kunt de taartjes ook als vegetarisch voorgerecht of bijgerecht serveren. Recept voor twee personen:

2 blaadjes bladerdeeg
6 cherrytomaten
50 gram Parmezaanse kaas
Verse basilicum
Balsamico crème
Roomboter om het vormpje mee in te vetten
Peper & zout

Verwarm de oven voor 0p 180 graden (hetelucht). Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakken 10 minuten op een plank ontdooien. Vet twee kleine taartvormpjes met een beetje roomboter in. Snij de cherrytomaten door de helft. Verdeel de cherrytomaten over de taartvormpjes. In elk vormpje moeten zes cherrytomaten passen. De cherrytomaten moeten met de platte kant naar beneden liggen. ‘Rasp er de Parmezaanse kaas over. Besprenkel met de balsamico crème en voeg wat kleine blaadjes basilicum toe. Leg de plakken bladerdeeg over de taartvormpjes en verwijder het overige deeg wat over de rand hangt. Vouw de bladerdeeg naar binnen. Je stopt de cherrytomaten als het ware in. Snij een klein gaatje aan de bovenkant, zodat het taartje de warmte kwijt kan. Zet de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de vorm en serveer met een simpele salade van rucola.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten