Your Cart is Empty

Gerookte makreelsalade

Gerookte makreelsalade

24 januari 2014

Ik was uitgenodigd voor een foodbloggersevenement bij Kroon op het Werk in Koog aan de Zaan. Tijdens het evenement mocht ik een lezing van culinair journalist Onno Kleyn over smaakvol schrijven en een lezing van Robert Kroon en Thomas Valkema over zoekmachine optimalisatie bijwonen. Na de lezingen konden de deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de andere foodbloggers. Het was een hele leuke avond en als kers op de taart kregen we ook nog een enorme foodiebox met verschillende producten van diverse merken mee naar huis. Met een aantal van deze producten zal ik wat lekkers klaarmaken en vandaag daarvan het eerste recept.

Van het Nederlands visbureau zat er een prachtige gerookte makreel in de foodiebox. Makreel wordt ook wel een vette vis genoemd en is heel erg gezond. De vis zit boordevol omega-3 vetzuren, proteïne en mineralen. Ik wist meteen wat ik met de gerookte makreel ging klaarmaken. Het recept voor de gerookte makreelsalade is van Keizer Culinair. De salade is heel simpel te maken en erg lekker. Het enige wat je even onder de knie moet krijgen is het schoonmaken van de makreel. Ook is de salade erg lekker op een crostini en serveer het dan als een borrelhapje.

Gerookte makreelsalade

Gerookte makreelsalade

Ingrediënten voor twee personen
Franse baguette
1 gerookte makreel
1 appel
1 witte ui
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel witte wijnazijn
1/2 bosje bieslook
Peper & zout

Verwijder het vel van de makreel en maak de makreel schoon. Pluk kleine stukjes van de makreel af. Let op dat er geen graatjes tussen de vis zitten. Snij de ui in dunne ringen. Schil de appel en snijd in kleine reepjes. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Meng de ui, appel en 2/3 van de bieslook met de mayonaise en de azijn. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Meng tenslotte de makreel door het mengsel. Snijd het stokbrood schuin in vier stukken. Snij de stukken door de helft en rooster ze in de broodrooster. Verdeel de makreelsalade over het geroosterde stokbrood. Garneer met de overgebleven bieslook. Serveer op mooie bordjes. Lekker met een glas witte wijn erbij.

Gerookte makreelsalade


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten