Your Cart is Empty

Groentesoep met balletjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wat zou ik graag willen dat mijn oma nog leefde en haar kon vertellen dat dit gerecht op mijn blog staat. Deze soep doet mij zoveel aan de liefde van mijn grootouders denken, waar je ging logeren en groentesoep met balletjes, pannenkoeken en frites te eten kreeg. Mijn moeder maakt deze soep eigenlijk nooit en omdat ik opeens zin had in een kopje Hollandse groentesoep ging ik aan de slag. Je kunt in de soep groenten van het seizoen gebruiken. Ik verwerkte bleekselderij, wortel, prei en snijbonen in de soep. Ik maakte een grote pan (natuurlijk veel te veel) en at het met soepstengels. Hopelijk kan jij nog wel genieten van deze soep bij je grootouders, maar anders hier mijn recept. Recept voor vier personen:

350 ml runderfond (Marqt)
1 blokje runderbouillon (voor een half liter)
250 gram biologische rundersoepballetjes
35 gram vermicelli
300 gram verschillende groenten
1 witte ui
Olijfolie
Zwarte peper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maak de groenten schoon en snij de groenten fijn. Doe de gesneden groenten in een vergiet en was met koud water. Snij de ui fijn. Voeg een klein beetje olijfolie in een koekenpan en zet op het vuur. Doe de gesneden ui in de pan en bak totdat deze glazig is geworden. Voeg de gebakken ui in een grote soeppan toe en doe daar de gesneden groenten bij. Giet de runderfond en het blokje runderbouillon in de soeppan en vul met 650 ml kokend water aan. Laat alles samen 20 minuten zachtjes koken, totdat de groenten bijna gaar zijn. Voeg dan de soepballetjes toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst de vermicelli toe en laat nog drie minuten koken. Breng op smaak met wat vers gemalen peper. Serveer in een mooi soepbord en eet er soepstengels bij.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten