Your Cart is Empty

Bloemkoolsoep met ras el hanout

Bloemkoolsoep met ras el hanout

15 juni 2015 – healthy monday

Eten jullie vaak soep? Ik ben er gek op en eet het dan ook regelmatig als maaltijd samen met lekker brood en smeersels/kaasjes. Laatst maakte ik deze heerlijke bloemkoolsoep met ras el hanout. Geen zomerse soep, maar op dagen met slecht weer ook in de zomer lekker. De soep is gemaakt met ras el hanout: een populaire Marokkaanse specerijenmelange die warm en intens van smaak is. De melange bestaat uit specerijen zoals paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel en gember. De bloemkoolsoep met ras el hanout is binnen een half uur klaar en kun je zelfs de avond van tevoren maken. Serveer met lekker brood en Oosterse smeersels zoals hummus.

Bloemkoolsoep met ras el hanout

Bloemkoolsoep met ras el hanout

Ingrediënten voor vier personen:
Voor de soep
1 bloemkool
1 prei
1 witte ui
1 teentje knoflook
750 ml kippenbouillon
100 ml crème fraîche
Klontje roomboter
1 eetlepel ras el hanout (te koop bij AH of Turkse winkels)
Peper en zout

Voor de garnering
50 gram amandelen
1 eetlepel ras el hanout (te koop bij AH of Turkse winkels)
Verse selderij (kruid)
Extra vierge olijfolie

Snijd de ui fijn en de prei in ringen. Was de prei en laat in een vergiet uitlekken. Haal de stronken van de bloemkool af en snijd de bloemkool in roosjes. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Smoor de ui en prei vijf minuten tot de ui glazig is. Voeg de bloemkool en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kook de bloemkool met de bouillon in ongeveer 20 minuten gaar. Roer de crème fraîche en één eetlepel ras el hanout door de soep. Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat de amandelen afkoelen en hak ze grof. Meng de andere eetlepel ras el hanout met één eetlepel olijfolie. Serveer de soep in mooie soepborden. Besprenkel met het mengsel van ras el hanout. Verdeel de amandelen erop en garneer de bloemkoolsoep met ras el hanout met wat verse selderij.

Bloemkoolsoep met ras el hanout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten