Your Cart is Empty

Courgettesoep

Courgettesoep

11 januari 2016 – courgettesoep

De oplettende kijker heeft misschien gezien dat ik dit recept eigenlijk al een keer gedeeld heb. Afgelopen weken heb ik door drukte van de feestdagen en vanwege het feit dat ik twee keer ziek ben geweest helemaal niet de tijd gehad om weer nieuwe recepten te maken. En dan natuurlijk vooral de recepten fotograferen, want koken heb ik tijdens de feestdagen genoeg gedaan. Wat zal ik blij zijn als het straks weer lichter wordt ‘s avonds, zodat ik weer langer mijn gerechten kan fotograferen.

In ieder geval deelde ik dit recept eigenlijk al een keer in mijn blogpost over het oogstdiner, maar ik vond dat deze courgettesoep ook een aparte blogpost verdiende. De soep is zo ontzettend makkelijk om te maken en erg lekker als avondeten met wat brood en smeersels of als een gezonde lunch. Eventueel kun je de courgettesoep garneren met wat crème fraîche en eigengemaakte croutons van oud brood.

P.S. de winnaar van winactie is Silvia Groot Koerkamp. Veel plezier met het jaarabonnement of foodies.

Courgettesoep

Courgettesoep

Dit heb je nodig voor zes personen:
Voor de soep
1 kilo courgettes
250 gram aardappelen
750 ml kippen- of groentebouillon
2 sjalotten
2 knoflooktenen
Peper en zout
Olijfolie

Voor de garnering
125 ml crème fraîche
2 sneetjes oud brood

Snijd de sjalotten fijn. Verhit een grote soeppan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden sjalotten toe en bak deze totdat ze glazig beginnen te worden. Pers daarna de twee tenen knoflook uit en bak kort met de sjalotten mee. Snijd in de tussentijd de courgette in kleine blokjes. Bak de courgettes vijf minuten op laag vuur met de sjalotten mee. Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Voeg daarna de bouillon en de aardappelen toe. Kook de soep in ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur gaar. Breng de soep op smaak met peper en zout. Pureer de soep met een blender.

Bak voor het serveren van de soep broodcroutons in een koekenpan. Snijd hiervoor het oude brood in dobbelstenen. Voeg wat olijfolie toe aan de pan en bak de croutons op middelhoog vuur totdat deze bruin en krokant beginnen te worden. Garneer de soep naar smaak met wat crème fraîche en de gebakken broodcroutons.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Ga je deze heerlijke courgettesoep maken? Deel je foto van de soep op social media via #kookmeisje.

Courgettesoep


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten