Your Cart is Empty

Roodbaarsfilet en papillotte

181
180
Het liefst eet ik twee keer per week vis, maar het komt er zelden van. Een van mijn favoriete bereidingen is vis uit de oven. Je kunt vele soorten vis marineren en met allerlei groenten en kruiden combineren. Vaak eet ik een witvis zoals zeewolf met cherrytomaten, rode ui, kappertjes, zwarte olijven en citroen uit de oven. Een tijd geleden kreeg ik het boek Werken met vis van Bart van Olphen cadeau. In dit boek staan alle soorten vis vermeld. Ook bevat het boek een aantal basisbereidingen met vis. Ik had al eens eerder gehoord van vis en papillotte en door dit boek raakte ik geïnspireerd. Het is een eenvoudige bereiding en zorgt voor het behoud van de smaak van de vis. Je kunt zelf eventueel ingrediënten weglaten of toevoegen. Ook is de bereiding voor bijna elke soort vis, zoals zeebaars, kabeljauw, zeewolf, zalm, schol of forel geschikt. Recept voor twee personen:

2 stukken Roodbaarsfilet of een ander soort vis (150 gram per stuk)
8 cherrytomaatjes
10 taggiasche olijven
1 citroen
1 sjalotje
1 teen knoflook
2 eetlepels olijfolie
Peper & zout

Verwarm de oven voor 0p 200 graden. Leg een laagje aluminiumfolie neer en leg daarop een laag bakpapier. Doe dit twee keer. Snij de cherrytomaatjes, citroen en de knoflookteen in dunne plakjes. Snij het sjalotje in dunne ringen. Verdeel de plakjes tomaat, olijven, schijfjes citroen, het sjalotje en de knoflookteen over de twee vellen bakpapier. Leg het visfilet op de groenten, met het vel naar boven toe. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Ik had ook nog wat vlokken chilipeper over het geheel gestrooid.

Vouw het geheel voorzichtig dicht. Alle kanten moeten goed dicht zijn. Leg de pakketjes in een ovenschaal. Zet het ongeveer zes tot acht minuten in de voorverwarmde oven. Maak het pakketje voorzichtig open. Haal uit het papier en serveer op een mooi bord. Lekker in combinatie met aardappeltjes uit de oven.


  • Pim schreef:

    Grappig, ik heb gisteren voor het eerst ook een vis En Papillotte bereid, in mijn geval een forel. Alleen de toevoeging van het bakpapier aan de verpakking kende ik nog niet.

    Overigens was mijn recept op het ‘papillotte’ gedeelte na sowieso anders, had tomaat, venkel, likje mosterd, provençaalse kruiden en een scheut wijn erin gedaan.

    Wel erg lekker trouwens

  • […] gezond en erg lekker is. Het liefst maak ik vis uit de oven met verschillende groenten, en papillotte of gebakken vis. Bij dit gerecht haalde ik de vis eerst door wat bloem op smaak gebracht met peper […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten