Your Cart is Empty

Gingerbread tulband

Gingerbread tulband

Gesponsord
18 december 2015

Ik ben een onwijs leuke samenwerking met fonQ aangegaan waardoor ik vanaf nu zes keer per jaar een product van fonQ uitprobeer en hierover schrijf. Ik vind fonQ een super leuke webwinkel en was meteen enthousiast over de samenwerking. Des te enthousiaster werd ik toen ik te horen kreeg dat ik mijn eerste blogpost rond de kersttijd mocht plaatsen.

Ik wist meteen dat ik voor de kerst iets wilde bakken en toen ik aan het surfen was op fonQ kwam ik deze prachtige tulbandvorm van Le Creuset tegen. Een tulbandvorm die er prachtig uitziet, waarbij de tulband makkelijk uit de vorm gaat en ook niet geheel onbelangrijk heel makkelijk schoon te maken is.

Tulband

Een tulband bakken geeft zo’n gelukkig gevoel. Het hele huis gaat naar heerlijke warme kruiden ruiken. Ik maakte een kruidige tulband met een eigengemaakte gingerbread kruidenmix gemaakt van gemalen gember, kaneel, kardemom en kruidnagel. Ook voegde ik hazelnoten, gekonfijte sinaasappelsnippers, dadels en pure chocolade toe. Ik garneerde de tulband met een citroenglazuur. Het glazuur is een heerlijke frisse zoete tegenhanger tegen de kruidige smaak van de cake.

Een speciale tulband voor de feestdagen. Omdat hij feestelijk is en naar winter smaakt. De cake is heerlijk verwarmend voor na een boswandeling met je familie, na een dagje winkelen of voor tijdens alle andere leuke dingen die jullie vast gaan doen. Doordat de cake niet te zoet is past het ook heel goed bij het kerstontbijt.

De tulband is helemaal niet moeilijk om te maken. De vorm doet het meeste werk en door de prachtige tulbandvorm hoef je niet bang te zijn dat de hij er niet heel uitkomt. Heb je geen tulbandvorm? Neem dan vooral eens een kijkje op fonQ. Ook erg leuk om cadeau te geven voor onder de kerstboom.

Tulband

Gingerbread tulband

Dit heb je nodig:
Voor de tulband (inhoud 2 liter)
350 gram (spelt)bloem
200 gram bruine basterdsuiker
250 gram boter
6 eieren
75 gram hazelnoten
75 gram gekonfijte sinaasappelsnippers
50 gram dadels
50 gram pure chocolade
4 eetlepels eigengemaakte gingerbread kruidenmix
1 eetlepel bakpoeder
Snufje zout

Voor de gingerbread kruidenmix
1 eetlepel gemalen gember
1 eetlepel gemalen kaneel
1 eetlepel gemalen kardemom
1 eetlepel gemalen kruidnagel

Voor het glazuur
250 gram poedersuiker
Sap van één citroen

Begin met het maken van de gingerbread kruidenmix. Je kunt deze hoeveelheid maken of meer maken. Je kunt het namelijk ook daarna gebruiken voor andere lekkernijen. Meng hiervoor in ieder geval alle specerijen met elkaar.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Klop de gesmolten boter samen met de suiker luchtig. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Blijf met een garde of mixer kloppen.

Meng de bloem met de gingerbread kruidenmix, bakpoeder en zout. Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Hak met een mes de hazelnoten, sinaasappelsnippers, dadels en chocolade grof. Spatel dit als laatste door het beslag. Als het beslag te dik is, kun je eventueel wat melk toevoegen.

Kwast de tulbandvorm in met wat boter. Schep het deeg in de vorm en zet in de voorverwarmde oven. Bak de tulband in ongeveer 45 minuten gaar. Prik met een satéprikker om te checken of de tulband klaar is. Die moet er droog uitkomen, maar ook niet te droog. Je wilt geen droge tulband hebben, dus hou het goed in de gaten. Haal de tulband uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.

Haal de tulband uit de vorm. Maak het glazuur door de poedersuiker en citroensap met elkaar te mengen. Besprenkel de tulband met het glazuur. Serveer de tulband op een mooie plateau of schaal.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest?

Dit artikel is in samenwerking met fonQ.

Tulband


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten