Your Cart is Empty

Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

23 november 2015 – healthy monday

Bijna elke blogger heeft er wel een recept van op zijn/haar blog staan. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en vond het tijd worden dat ik eens mijn recept voor bananenbrood met blauwe bessen met jullie deel. Bananenbrood wordt gemaakt van rijpe bananen en amandelmeel. Het recept is hierdoor glutenvrij, suikervrij en lactosevrij. Ik voeg wel een beetje honing toe, maar dat kun je er eventueel uitlaten. Gebruik verse blauwe bessen, want uit de diepvries zijn ze te vochtig om mee te bakken.

Deze bananenbrood met blauwe bessen is lekker als ontbijt of als tussendoortje. Meng alle ingredienten door elkaar en binnen één uur is deze heerlijke bananenbrood met blauwe bessen klaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je het bananenbrood uit de vorm haalt. Als het je lukt om daarvoor niet al een stukje genomen te hebben… Als je de bananenbrood in de koelkast zet, kun je het zeker vijf dagen bewaren. Geniet ervan!

Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Dit heb je nodig:
3 (rijpe) bananen
150 gram blauwe bessen
70 gram pecannoten
200 gram amandelmeel
4 eieren
2 eetlepels honing
1 eetlepel bakpoeder
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Pureer de bananen in een blender of keukenmachine. Doe de eieren in een kom en meng met de gepureerde bananen. Voeg het amandelmeel, honing, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng het geheel met een spatel. Spatel als laatste de blauwe bessen en pecannoten er doorheen. Vet een cakevorm in en giet het mengsel in de cakevorm. Bak het bananenbrood in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Laat je mij weten wat je van dit recept vond? Deel een foto van jouw bananenbrood op social media met #kookmeisje. Het bord van dit recept is trouwens te koop via mijn webshop.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten