Your Cart is Empty

Pompoenpasta

Pompoenpasta

16 november 2015 – healthy monday

Zijn jullie fan van pompoen? Het is een van mijn favoriete groente in de herfst. Ik maak graag pompoensoep, maar wilde eens wat anders met pompoen eten. Zo maak ik regelmatig risotto met pompoen of salades met pompoen. Ook maakte ik voor het eerst pompoenhummus en dat was een succes!

Laatst had ik zin in pasta met pompoen en zo ontstond deze heerlijke pompoenpasta uit de oven. Niets is lekkerder dan een lekkere schaal pasta uit de oven met gegratineerde kaas. De pompoen is eens wat anders dan pasta met tomatensaus. Om de pompoenpasta extra smaak te geven voegde ik spekreepjes, knoflook en salie toe. Eventueel kun je de pasta al eerder klaarmaken. Je hoeft hem dan alleen even in de oven op te warmen. Geniet ervan!

Pompoenpasta

Pompoenpasta

Dit heb je nodig voor vier personen:
1 oranje pompoen
3 stengels bleekselderij
1 witte ui
1 knoflookteen
100 gram spekreepjes
300 – 400 gram (spelt) penne
40 gram Parmezaanse kaas
6 blaadjes verse salie
1 theelepel kerrie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken. Zet een pan met water op middelhoog vuur en kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd de ui en bleekselderij fijn. Zet in de tussentijd een andere pan op het vuur en bak de ui, spekjes en geperste knoflookteen vijf minuten op laag vuur. Voeg de bleekselderij en fijngesneden salie toe en bak nog eens drie minuten. Voeg als de pompoen gaar is deze bij het geheel. Je kunt de stukken pompoen heel laten of fijnstampen. Breng op smaak met peper, zout en kerrie en zet apart. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen van de verpakking gaar. Meng de pasta met de pompoen. Doe het geheel in een ingevette ovenschaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Bak de pompoenpasta in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter?

Pompoenpasta


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten