Your Cart is Empty

Karamel zeezout brownies

Karamel zeezout brownies

14 oktober 2015

Eindelijk weer een nieuwe blogpost na een hele drukke periode. Hebben jullie mijn webshop al gezien? Wat vinden jullie ervan? Deze goddelijke karamel zeezout brownies maakte ik al ergens in de zomer, maar nu pas de tijd om de blogpost uit te werken en met jullie te delen. Buiten wordt het weer kouder en donkerder… Hadden jullie het ook zo koud afgelopen dagen?

Met dit soort koude dagen heb ik altijd enorme cravings naar zoetigheid. Denk aan chocolade, koekjes en taartjes. Chocolade met karamel en zeezout is echt mijn ding en daarom maakte ik al eerdere de karamel zeezout chocolade van Tony’s Chocolonely na. Het zelf maken van de chocolade vond ik zo’n succes dat ik ook andere recepten ermee ging bedenken. Zo ontstonden deze goddelijke karamel zeezout brownies. Het fijne aan deze brownies is dat ze makkelijk zijn om te maken. Je maakt de karamel door een blikje gecondenseerde melk een paar uur te koken. Geniet ervan!

karamel zeezout brownies

Karamel zeezout brownies

Dit heb je nodig voor 20 stuks:
200 gram zachte roomboter
200 gram goede kwaliteit pure chocolade
3 grote eieren
1 theelepel vanille-extract
250 gram kristalsuiker
125 gram bloem
1 blikje gecondenseerde melk
Fleur de sel

Begin met het maken van de karamel. Je kunt heel makkelijk karamel maken door een blikje gecondenseerde melk te koken. Je kunt gecondenseerde melk eigenlijk bij elke supermarkt kopen. Zet één of meer blikjes gecondenseerde melk in een grote pan die je vult met water. Zorg dat de blikjes helemaal onder staan en kook ze drie uur lang met de deksel op de pan. Zorg er constant voor dat er voldoende water in de pan zit. De blikjes moeten dus onder water staan, want anders kunnen ze eventueel ontploffen. Laat de blikjes vervolgens helemaal afkoelen, voordat je het gebruikt. In de koelkast kun je de blikjes zeker een paar weken bewaren.

Verwarm voor de brownies de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een vierkant bakblik (ongeveer 20 x 30 cm) met bakpapier (bodem en zijkanten). Smelt de boter en chocolade in een pan op een laag vuur. Meng de eieren, suiker en vanille-extract in een kom. Meng de bloem en het zout in een andere kom. Laat de chocolade even afkoelen. Meng de chocolade met het mengsel van ei en suiker. Meng de karamel met wat fleur de sel naar smaak. Spatel de bloem door het mengsel en giet de helft in de vorm. Verdeel de helft van de zoute karamel over het mengsel en giet het overige browniemengsel over de bakvorm. Maak de brownies af met de zoute karamel en strooi er nog wat fleur de sel over. Bak de brownies 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd, maar het midden nog steeds donker, zoet en compact is. Laat afkoelen en snijd ze in de gewenste vorm.

karamel zeezout brownies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten