Your Cart is Empty

Frambozentiramisu

Frambozentiramisu

26 augustus 2015

In mijn vorige blogpost vertelde ik dat ik in mijn vakantie naar een hele mooie pluktuin in Putten ben geweest. Daar plukten we onder andere blauwe bessen, bloemen en deze prachtige frambozen. Ook oogsten we zelf uien, courgette en venkel. Super leuk om te doen. Alles is biologisch en het is fantastisch om te weten hoe iets heeft gegroeid en vervolgens op je eigen bord komt. Het blijft bijzonder om met eigen geplukte groente en fruit iets lekkers te maken.

Zo maakte ik een heerlijke venkelsalade, aardappels van de bbq en courgettebloemen gevuld met mozzarella en ansjovis. Ook maakte ik als dessert deze heerlijke frambozentiramisu. Eigenlijk stond het recept van de frambozentiramisu al op mijn blog, maar ik was al een tijd niet meer tevreden over de foto’s. Ik besloot om de vorige blogpost te verwijderen en er een nieuwe blogpost aan te weiden in combinatie met foto’s van de pluktuin.

Frambozentiramisu

Lang geleden (ergens in 2008) kocht ik een prachtig notitieboekje en maakte er een receptenboek van. In het boekje staan allerlei recepten van vrienden en familie. Ook staat er een heerlijk recept van frambozentiramisu in geschreven. Ik weet niet meer precies waar het oorspronkelijke recept van is, maar inmiddels na duizenden keren maken heb ik mijn eigen draai aan het recept gegeven. Het is het favoriete dessert van mijn familie en maak het vaak als afsluiting van een bbq of diner in de tuin op een warme zomeravond. Je kunt het een grote schaal frambozentiramisu maken of als eenpersoonsportie in bijvoorbeeld mooie glazen. Ik maak het recept het liefst met verse frambozen. In de zomer zijn frambozen goed verkrijgbaar en betaalbaar, zeker als je naar de markt gaat.

Frambozentiramisu

Ook even een huishoudelijke mededeling. Ik ben de laatste ontzettend druk met andere dingen. Onder andere het openen van mijn webshop in september. Daarom heb ik besloten om aankomende maand even iets minder te bloggen. Ja je leest het goed Kookmeisje opent in september een webshop. Wat ik daar ga verkopen blijft nog even geheim! Binnenkort horen jullie de definitieve datum waarop de shop open gaat.

Frambozentiramisu

Frambozentiramisu 

300 gram frambozen
30 gram kristalsuiker
250 gram mascarpone
Pak lange vingers
Crème de cassis

Gebruik een kleine ovenschaal of een andere schaal met een opstaande rand. Pureer 225 gram van de frambozen met de suiker in een keukenmachine. Eventueel kun je er ook een blender of staafmixer voor gebruiken. Spatel de mascarpone door het mengsel heen. Doop de lange vingers in de crème de cassis. Verdeel zo veel mogelijk lange vingers over de schaal en verdeel daarover het mengsel van frambozen en mascarpone. Garneer met de overgebleven verse frambozen. Laat het in de koelkast eerst minimaal twee uur opstijven, voordat je de frambozentiramisu serveert.

Frambozentiramisu


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten