Your Cart is Empty

Spaghetti met blauwe kaassaus

Spaghetti met blauwe kaassaus

24 juli 2015

Gartine is het oud-Nederlandse woord voor moestuin. Het is ook het leukste restaurantje van Amsterdam, met gerechten rechtstreeks uit de eigen moestuin in de Beemster. Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks zijn de eigenaren van Gartine en hebben net hun tweede kookboek uitgebracht. Ik ben al jaren fan van Gartine, zo schreef ik jaren geleden al over ze op Kookmeisje. Het kookboek is een droom en prachtig om te zien. Als ik ooit een kookboek ga uitbrengen (mijn grootste droom) dan moet het net zo fantastisch zijn als dit!

Het kookboek staat vol heerlijke recepten, foto’s van de moestuin, verhalen, wijnsuggesties en muziektips. Elk seizoen is het genieten van heerlijke, verse gerechten, van een aardbeienloaf met vlierbloesemsiroop of romige soep van gele tomaat en saffraan, tot konijnenboutjes met port, kaneel en chocolade en niet te vergeten een kerstcake. Kom en proef, het leven is goed!

Vier seizoenen koken met Gartine

Uit dit kookboek wil ik uren koken, maar ik heb al eerste deze spaghetti met blauwe kaassaus gemaakt. Kirsten en Willem-Jan: ‘Al ruim veertig jaar eten wij het blauwekaassausje bij mamma. Het sausje is er altijd en is altijd even liefdevol voor ons bereid.’ Het recept deel ik graag met jullie als jullie beloven om dit fantastische kookboek te kopen!

Oh en Kirsten en Willem-Jan luisteren dit prachtige nummer bij dit gerecht: Falling, caching – Agnes Obel

Vier seizoenen koken met Gartine – Kirsten Eckhart & Willem-Jan Hendriks
€ 29,99 en o.a. te koop op bol.com

Spaghetti met blauwe kaassaus

Spaghetti met blauwe kaassaus

Ingrediënten voor vier personen
300 gram schouderham aan een plak
375 gram roomkaas
125 gram zure room
400 gram Danish Blue of andere blauwe kaas
500 gram spaghetti
450 gram verse doperwtjes
1 knoflookteentje
Versgemalen peper

Snijd de schouderham in blokjes. Doe de ham, roomkaas, zure room en Danablu in een pan en verwarm op laag vuur. De kaas moet smelten, maar de saus mag niet koken. Kook in de tussentijd de spaghetti volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar. Kook de doperwtjes vier minuten en bak ze daarna met de uitgeperste knoflook een paar minuten in een pan tot de erwtjes bijna gaar zijn. Voeg het kaasmengsel toe en laat de kaas smelten, maar de saus mag echt niet koken! Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en verdeel over vier diepe borden. Schep de saus erover.

‘Bijna al het antiek in ons huis heeft betrekking op eten: puddingvormen, deegrollers, oude speculaasplanken.’

Spaghetti met blauwe kaassaus


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten