Your Cart is Empty

Kersentaart met roomkaas

Kersentaart met roomkaas

17 juli 2015

Daar is die weer: mijn jaarlijkse recept met Hollandse kersen in de hoofdrol. Vorig jaar maakte ik een heerlijke kersentrifle en dat jaar daarvoor een makkelijke kersentaart. Ook dit jaar een kersentaart. Het is een kersentaart met roomkaas geworden, dus eigenlijk heel anders. Het is een soort van MonChou taart geworden, alleen heb ik alles zelf gemaakt. Ik gebruikte geen MonChou, maar heerlijke verse roomkaas van De Zuivelmakers (te koop bij Jumbo en Sligro) gemengd met slagroom. De bodem is van bastognekoeken, persoonlijk mijn favoriet, maar je kunt de bodem ook van digestive koeken of jodenkoeken maken.

Als topping geen vlaaifruit uit blik, maar zelf gemaakt van verse kersen uit Cothen. De kersen komen van de kersenboomgaard Vernooy in Cothen, waar ik sinds ik klein ben ieder jaar met mijn moeder kersen ga kopen. De hoogstammen hangen vol met verschillende soorten kersen, prachtig om te zien! Als je in de buurt woont is het echt leuk om een keer naar de kersenboomgaard toe te gaan. Je kunt er kersen kopen, een wandeling door de boomgaard maken en natuurlijk allerlei andere lekkernijen met kersen kopen en eten. Ze zijn tot eind juli open!

Kersentaart met roomkaas

Kersentaart met roomkaas

500 gram Hollandse kersen
200 gram roomkaas (De Zuivelmakers)
300 ml slagroom
125 gram suiker
1 pak bastognekoeken
125 gram roomboter
2 gelatineblaadjes
1 eetlepel maizena
Snufje zout

Gebruik voor de kersentaart met roomkaas een taartvorm met een diamater van 20 cm. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een luchtdichte zak en sla er met een deegrol net zolang op totdat alles fijn is. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Meng de koekkruimels samen met de gesmolten boter en een snufje zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Maak de bodem met de platte kant van een lepel egaal.

Doe de roomkaas samen met de slagroom en 50 gram van de suiker in een kom. Klop het mengsel net zolang totdat het stijf is geworden. Leg twee gelatineblaadjes voor vijf minuten in een kommetje met koud water. Knijp de gelatineblaadjes daarna uit en doe samen met vijf eetlepels water in een steelpannetje. Verwarm het geheel op zacht vuur, totdat de gelatine gesmolten is. Laat de gelatine afkoelen en voeg het daarna aan het roomkaasmengsel toe. Verdeel het roomkaasmengsel over de bodem van de bastognekoeken. Zet ondertussen de taart in de koelkast. Eventueel kun je tot hier de taart al van tevoren maken en de topping er later bij het serveren pas opdoen.

Was alle kersen met het steeltje er nog aan. Dit voorkomt dat de kersen zich gaan volzuigen met water. Ontpit ongeveer 350 gram van de kersen. Doe de ontpitte kersen samen met de overige suiker en 75 ml water in een pan. Zet de pan op middelhoog vuur en laat het vocht verdampen. Als bijna al het vocht verdampt is meng je de maizena met wat water. Voeg dit papje aan de kersen toe en roer totdat het mengsel dik wordt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je eventueel nog wat extra maizena gemengd met wat water toevoegen. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel de kersen over de taart en laat de taart minstens twee uur in de koelkast staan. Eventueel kun je de kersen ook later aan de taart toevoegen. Het gaat erom dat in ieder geval het roomkaasmengsel met de gelatine minstens twee uur in de koelkast moet staan. Garneer de kersentaart met roomkaas bij het serveren met nog wat verse kersen met de steel er nog aan.

Kersentaart met roomkaas

In dit recept heb ik een product gebruikt dat ik gratis heb ontvangen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten