Your Cart is Empty

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken

29 juni 2015 – healthy monday

Eet jij vaak pannenkoeken? Ik ben er gek op en eet pannenkoeken het liefst elke week. Zo at ik laatst als avondeten ouderwets pannenkoeken met spek, kaas en stroop. Helaas wat minder gezond, maar toen ik de boekpresentatie van Sarah Britton van haar eerste kookboek My New Roots had werd ik geïnspireerd om weer eens wat vaker boekweitpannenkoeken te eten.

Over de boekpresentatie gesproken: Sarah Britton is dus een ontzettend leuk persoon! Zo inspirerend hoe haar wereldwijd gelezen blog ontzettend populair is en ze nu haar eerste kookboek heeft. Op MyNewRoots.org deelt Sarah gezond en plantaardig (vegan) eten. Niet alleen zijn de recepten tongstrelend, ook de door haar zelfgemaakte foto’s zijn een lust voor het oog!

In haar kookboek deelt ze honderd vegetarische (en vaak vegan) recepten, vrij van bewerkte ingrediënten, die je helpen gezonde keuzes te maken. De recepten in My new roots volgen het seizoen en zijn veelal vegetarisch, hebben opties voor een compleet began-variant, en zijn ook veelal suiker-, gluten- en lactosevrij.

My new roots van Sarah Britton
€ 24,99 en o.a. te koop bij bol.com

Boekweitpannenkoeken

Alvast een heerlijk recept voor boekweitpannenkoeken uit haar kookboek:

Boekweitpannenkoeken met romige sperziebonen-koolsalade 

Ingrediënten voor vier personen
60 gram boekweitmeel
1 groot ei
155 ml melk naar keuze (zoals noten-, zaden- of rijstmelk)
1 el edelgist
1/2 el fijn zeezout
Kokosolie of ghee om in te bakken

Voor de vulling
150 gram sperziebonen
100 gram geschaafde kool
1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
125 gram geitenyoghurt
1 el dijonmosterd
1/2 el appelciderazijn
1 tl ahornsiroop of honing
1 knoflookteentje, fijngehakt
40 gram sultana’s
70 gram rauwe walnoten
Handvol bladpeterselieblaadjes
Peper en zout

Zeef het boekweitmeel boven een mengkom. Klop het ei, de melk, de edelgist en het zout door elkaar in een andere kom. Klop dit mengsel met een garde door het meel en blijf kloppen tot het beslag mooi glad is. Laat een grote koekenpan heet worden en doe er een beetje olie in. Zodra de olie is gesmolten, giet je ongeveer een kwart van het beslag in de pan. Laat het beslag in een dun laagje uitlopen over de bodem van de pan. Bak de pannenkoek ongeveer vijf minuten tot het oppervlak een beetje bubbelt en niet meer glanst. Keer de pannenkoek en bak de andere kant tot de pannenkoek gaar is. Herhaal dit met het overgebleven beslag en doe zo nodig wat extra olie in de pan. Je kunt de boekweitpannenkoeken beleggen met je lievelingsingrediënten of de vulling maken die my new roots aanraadt.

Snijd voor de vulling de sperziebonen in de lengte doormidden en doe ze in een grote kom. Voeg de kool en de ui toe. Klop de yoghurt, de mosterd,  het zout, de azijn, de ahornsiroop en de knoflook door elkaar in een kommetje. Leng de dressing zo nodig aan met wat water en giet hem over de salade. Hussel de salade en voeg de sultanaat, de walnoten en de peterselie toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Verdeel de pannenkoeken over vier borden en schep voor het serveren flink wat salade op elke pannenkoek.

Ook lekker: eerder maakte ik al boekweitpannenkoeken met een salsa van rode ui en rode biet en geitenkaas.

Boekweitpannenkoeken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten