Your Cart is Empty

Salade zalm en avocado

Salade zalm en avocado

8 juni 2015 – healthy monday

Wat vinden jullie eigenlijk van het nieuwe design van Kookmeisje? Mochten jullie dingen graag anders zien of nog dingen missen laat het mij weten. Je mag altijd een reactie achterlaten of een mail sturen naar info@kookmeisje.nl. Achter de schermen ben ik nog druk aan het werk met mijn website. Er moet namelijk nog een hoop anders. Toch probeer ik zoveel mogelijk nieuwe blogposts voor jullie te plaatsen. Deze week weer een healthy monday recept.

Het recept wilde ik al een tijd met jullie delen. De salade zalm en avocado is geïnspireerd op een recept van Donal Skehan. Kennen jullie hem? Ik noem hem altijd de nieuwe Jamie Oliver. In ieder geval gerookte zalm en avocado zijn beide gezond en zitten vol goede en gezonde vetten. Zalm en avocado zijn goed om zeker één keer in de week te eten. Ik combineerde beide ingrediënten in deze heerlijke Japanse geïnspireerde salade, die je zowel als voorgerecht of lunchgerecht kunt klaarmaken.

Salade zalm en avocado

Salade zalm en avocado

Ingrediënten voor twee personen
200 gram gerookte zalm
2 eetrijpe avocado’s
2 eetlepels sesamzaad
Handje wasabi rucola (AH)
Handje verse koriander

Voor de dressing
4 eetlepels extra vierge olijfolie
3 theelepels wasabi
1 theelepel limoensap
Peper en zout

Snijd de avocado’s doormidden en haal de pitten eruit. Laat de halve avocado’s in de schil zitten en snijd ze vervolgens in dunne plakken. Druk tegen de schil van de avocado’s aan, zodat de plakken avocado loskomen. Garneer twee borden met de gerookte zalm en plakken avocado. Rooster de sesamzaadjes kort in een koekenpan totdat ze bruin beginnen te worden. Maak de dressing door de olijfolie, wasabi en limoensap met elkaar te mengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing. Garneer de salade zalm en avocado met de rucola en koriander en strooi de geroosterde sesamzaadjes over de salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten