Your Cart is Empty

Pasta met gerookte kip, blauwe kaas en salie

Pasta met gerookte kip, blauwe kaas en salie

8 mei 2015

Deze pasta met gerookte kip, blauwe kaas en salie heb ik lang geleden een keer bij de ouders van mijn beste vriendinnetjes gegeten en blijft een pasta die ik regelmatig eet. Het recept stond stiekem al op Kookmeisje, maar ik vond het een nieuwe blogpost en vooral nieuwe foto’s waard. De combinatie van de gerookte kip, blauwe kaas en salie is echt goddelijk. Het gerecht is makkelijk om te maken en zo klaar. Om het iets minder machtig te maken gebruik ik sojaroom voor de saus, maar je kunt dit ook vervangen door slagroom of andere kookroom. Door de mooie smaak van de saus is het een perfect gerecht om aan gasten voor te schotelen. Gegarandeerd succes!

Pasta met gerookte kip, blauwe kaas en salie

Pasta met gerookte kip, blauwe kaas en salie

Ingrediënten voor vier personen:
300 – 400 gram linguine of een andere pastasoort
250 gram blauwe kaas
250 gram gerookte kip
1 pakje sojaroom
Verse salie
Peper en zout

Zet een pan met water op het vuur. Snijd de blauwe kaas en gerookte kip in stukjes. Zet een koekenpan op een laag vuur en voeg de blauwe kaas en room toe. Laat het vuur laag staan, de saus mag absoluut niet koken. Als de blauwe kaas helemaal gesmolten is en samen met de room een saus is geworden voeg je 3/4 van de verse salie, de gerookte kip en naar smaak gemalen peper toe. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Roer de saus ondertussen goed door en laat op een laag vuur warm worden. Giet de pasta af en voeg een scheut kookvocht en olijfolie toe. Verdeel de pasta over vier borden en giet de saus erover. Garneer met de overige verse salie. Eventueel kun je over de pasta met gerookte kip, blauwe kaas en salie nog wat geraspte kaas strooien.

Wil je groenten bij het gerecht eten? Voeg dan een courgette aan de saus toe. Snijd hiervoor een courgette in blokjes en bak deze als eerste vijf minuten in de koekenpan. Voeg daarna de blauwe kaas en room toe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten