Your Cart is Empty

Biologische citroenkip uit de oven

Biologische citroenkip uit de oven

Kip 2

13 april 2015

Houden jullie ook zo van eten wat bij het seizoen past? Mijn lifestyle klopt altijd met het seizoen en het weer. Lente is blauwe druifjes en ranonkels in de vaas, pastelkleurige kleding en volop aan de slag met ingrediënten als citroen, lam en asperges. Gek ben ik daarom op de feestdagen, omdat ik daar alles op kan aanpassen en lekkere diners kan verzinnen.

Met Pasen was het weer feest en kookte ik allemaal lekkere dingen. Eerste paasdag begonnen we al om 15.00 uur met het diner. Heerlijk zo’n middag en avond uitgebreid tafelen. Niets hoeft, alles mag en overal is tijd voor. Dierbaren rond de tafel, heerlijk en simpele gerechten en lekkere wijn en ik ben op mijn best. Samen aten we onder andere deze heerlijke biologische citroenkip uit de oven. Super lekker, makkelijk en echt een lazy dinner gerecht.

Kip 3

Biologische citroenkip uit de oven
Voor vier tot zes personen:
Biologische kip van 2 kilo
1 bol knoflook
3 biologische citroenen
3 bosuien
5 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
2 eetlepels extra vierge olijfolie
Chilivlokken
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Wrijf de kip vanbinnen en vanbuiten in met de olijfolie en gemalen chilivlokken, peper en zout. Snijd de bosuien door de helft en citroen in kwarten. Plet alle tenen knoflook, maar laat de schil er nog op zitten. Vul de kip met de helft van alle ingrediënten. Leg de kip op het rooster van een braadslede en leg de andere helft van de ingrediënten om de kip heen. Zet de kip 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Serveer met aardappeltjes en groenten. Ik had een salade van nieuwe aardappels en groene asperges met een dressing van kappertjes en dille bij de kip geserveerd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten