Your Cart is Empty

Kokos vogelnestjes met ”eitjes” (glutenvrij)

Kokos vogelnestjes met ”eitjes” (glutenvrij)

25 maart 2015

Herinneren jullie je nog mijn prachtige paastaart van vorig jaar? De taart werd zelfs door Elle Eten gedeeld. De taart maakte ik als afsluiter voor de paasbrunch, die ik samenstelde met een paar foodbloggers. Ook dit jaar hebben we weer met een aantal foodbloggers een menu voor jouw paasbrunch samengesteld. Vandaag daarvan niet alleen mijn recept op Kookmeisje, maar ook een gastblog van Food Bandits die het recept voor een heerlijke amandeltaart deelt.

Foodbloggers paasbrunch
Lente-ui soep met pecorinokoekjes – Eten uit de Volkstuin

Bacon scones met maple syrup glazuur – In my red kitchen

Oeufs en cocotte met lentegroenten – De smaak van Cécile

Roerei met truffel en garnalen – Culinessa

Hot cross buns – Cookie Cottage

Warme kaneelbroodjes met pecannoten – Cuisine de Clementine

Amandeltaart (glutenvrij, lactosevrij en suikervrij) – Food Bandits

Kokos vogelnestjes met ”eitjes” – Kookmeisje

Ik vond het ontzettend moeilijk om na de prachtige taart van vorig jaar weer iets te bedenken. Toen kwam ik op Pinterest het idee tegen van eetbare vogelnestjes. Het zijn eigenlijk kokosmakronen, maar dan in de vorm van een vogelnestje gevuld met ”eitjes”. Iets lekkers wat heel makkelijk te maken is en er leuk uitziet. Door het gebruik van alleen kokosrasp en eiwitten zijn ze ook nog eens glutenvrij. Perfect voor het voorjaar en Pasen. Wat gaan jullie met Pasen doen?

Kokosnestjes 2

Kokos vogelnestjes met ”eitjes” (12 stuks)
200 gram kokosrasp
3 eiwitten
100 gram kristalsuiker
75 gram kookchocolade
Dragee eitjes of andere paaseitjes
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Klop de eiwitten samen met een snufje zout in een vetvrije kom stijf. Meng de suiker en kokosrasp voorzichtig door de eiwitten. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Maak van het beslag 12 nestjes door het mengsel in een sauslepel te drukken en voorzichtig op het bakpapier te leggen. Maak met een klein lepeltje een kuiltje in het midden. Zet de nestjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de nestjes goudbruin zijn geworden. Smelt in de tussentijd de kookchocolade au bain-marie. Haal de nestjes uit de oven en vul de kuiltjes met de gesmolten chocolade en leg er wat eitjes op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten