Your Cart is Empty

Salade van roodlof, bloedsinaasappel en sint-jakobsschelpen

Salade van roodlof, bloedsinaasappel en sint-jakobsschelpen

24 maart 2015

Yes I did it: eindelijk ben ik afgestudeerd!! Afgelopen week was het wat rustiger op mijn kookblog. Ik moest mijn verdediging voorbereiden en ik ben net begonnen met mijn nieuwe werk. Gisteren was het zo ver: na de verdediging van mijn scriptie kreeg ik te horen dat ik afgestudeerd ben.

salade roodlof coquilles

Daarom in plaats van healthy monday voor een keer healthy tuesday met deze heerlijke salade van roodlof, bloedsinaasappel en sint-jakobsschelpen. Het recept komt uit het derde en net nieuw verschenen kookboek van Rachel Khoo: Rachel Khoo’s kookschrift. Rachel vertrekt uit Parijs en gaat op culi-avontuur. Het notitieboek dat ze altijd bij zich heeft, staat bomvol met recepten, ideeën, foto’s en schetsen.

De recepten in het boek zijn spannend, verrassend en internationaal: van Turkse koffietoetjes en Parijse vijgentruffels tot bloemkoolcheeseburgers. Een aantal wereldwijde classics met de onverwachte Rachel-twist.

Recept voor twee personen als lunch of vier personen als voorgerecht
2 stronkjes roodlof
4 bloedsinaasappels
8 sint-jakobsschelpen
20 groene olijven zonder pit
2 eetlepels fijngesneden bieslook
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel roomboter
Peper en zout

Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappels, zet ze rechtop op een snijplank en snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de vrucht. Snijd langs het vliesje om de afzonderlijke partjes er apart uit te halen en leg de partjes in een kom. Knijp het vocht uit het overgebleven ‘skelet’ uit boven een andere kom. Voeg de olijfolie toe en klop door.

Haal de blaadjes van de roodlof en was. Doe de roodlof bij de dressing, hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Dep de schelpen goed droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en verwarm de olijfolie daarin. Leg de schelpen in de hete pan. Schroei een kant van de schelpen in één tot twee minuten dicht (afhankelijk van de grootte) om ze een mooi korstje te geven. Voeg de boter in de pan toe, keer de schelpen en bak de andere kant nog één minuut. Houd de pan iets scheef, schep de boter op en besprenkel de schelpen ermee.

Snijd de groene olijven in dunne plakjes. Verdeel de roodlof over de border en leg de partjes bloedsinaasappel en groene olijven erover. Leg de schelpen erop en garneer met verse bieslook. Hou je niet van vis? Vervang de schelpen dan voor geitenkaas.

Rachels Khoo’s Kookschrift van Rachel Khoo
€ 24,99 en onder andere te koop bij bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten