Your Cart is Empty

Gehakttaart van mijn schoonmoeder

Gehakttaart van mijn schoonmoeder

27 februari 2015

Vinden jullie jezelf goed kunnen koken? Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander niet overloopt van culinair zelfvertrouwen. Vooral de mannen schatten hun kookkunsten laag in: 26,1% noemt zichzelf een ‘onzekere thuiskok’. Toch gebruiken de meeste Nederlanders recepten vooral ter inspiratie. Mocht het mis gaan met het bereiden van het eten voor gasten, dan biedt 61,3% excuses aan en 31,8% lacht er om en bestelt eten bij de Chinees. Gelukkig ben ik er voor jullie om te helpen en vandaag deel ik een heerlijk recept van mijn schoonmoeder. Deze gehakttaart is echt heel makkelijk om te maken. Je kunt aan het rundergehakt je favoriete ingrediënten toevoegen, zodat je niet per se dit recept hoeft te volgen. Serveer bij de gehakttaart een gemengde salade, stokbrood en/of frites. Recept voor vier personen:

500 gram rundergehakt
100 gram geraspte oude kaas
50 gram zongedroogde tomaten uit zakje
10 gram verse peterselie
1 witte ui
1 sjalotje
Twee knoflooktenen
1 ei
Scheut halfvolle melk
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel gemalen chili
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snijd de zongedroogde tomaten, peterselie, ui en het sjalotje fijn. Voeg alle ingrediënten in een kom toe en meng het geheel met je handen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Gebruik een springvorm met een diameter van 24 cm. Bekleed de springvorm met bakpapier. Knip het overtollige bakpapier aan de bovenkant van de springvorm weg. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en zet in ongeveer 25 minuten in de oven. Eetsmakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten