Your Cart is Empty

Gezonde bosbessen muffins (suikervrij, glutenvrij en lactosevrij)

Gezonde bosbessen muffins (suikervrij, glutenvrij en lactosevrij)

23 februari 2015

Zo leuk dat healthy monday een groot succes is. Zo zijn er afgelopen week heel wat mensen geweest die de banaanpannenkoekjes al gemaakt hebben. Hebben jullie al iets van de healthy monday recepten gemaakt? Ik ben benieuwd wat! Wat ik ontzettend leuk zou vinden is als jullie een foto van het gerecht maken of mij laten weten als je iets gemaakt hebt. Dat kan via social media zoals Facebook, Twitter of Instagram, maar je kunt ook gewoon een mail sturen naar info@kookmeisje.nl.

Afgelopen weekend had ik zin in muffins als ontbijt. Het liefst ontbijt ik altijd gerechten die voedzaam zijn. Daarom bedacht ik gezonde bosbessen muffins, die ook nog eens zonder suiker, melk en gluten zijn gemaakt. Zo mag iedereen met of zonder voedselintolerantie deze gezonde bosbessen muffins gewoon eten. Ben je veganistisch? Vervang dan de eieren door bananen. Je kunt de muffins als ontbijt eten met wat kwark en jam of gewoon uit de hand als ontbijt of tussendoortje. In ieder geval erg lekker!

Blueberry muffins 2

Voor 12 muffins
150 gram bevroren bosbessen
150 gram amandelmeel
100 gram havermout + wat extra
2 eieren
50 ml kokosolie
50 ml honing
100 ml amandelmelk
Eetlepel bakpoeder
Snufje zout

Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht). Meng het amandelmeel, de havermout, het bakpoeder en een snufje zout door elkaar. Verwarm de kokosolie, zodat deze vloeibaar wordt. Meng in een andere kom de eieren, de vloeibare kokosolie, honing en amandelmelk. Doe het mengsel bij de droge ingrediënten en mix door elkaar. Spatel de bosbessen door het beslag.

Zet papieren muffinvormpjes in een muffinvorm en schep het beslag met behulp van een lepel in de vormpjes. Bestrooi de muffins met wat extra havermout. Zet de vorm in de oven en bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar. Laat de muffins afkoelen of eet ze warm.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten