Your Cart is Empty

Vondelpark3

Vondelpark3

22 februari 2015

Na een stadswandeling in het Vondelpark zin om een hapje te gaan eten? In 2014 werd restaurant Vondelpark 3 in het voormalige Vondelparkpaviljoen geopend. Ik had er wel van gehoord, maar nog niet zelf ervaren. Daar moest verandering in komen, dus gingen mijn beste vriendinnetje Elsemiek en ik afgelopen donderdag bij Vondelpark3 eten. Elsemiek werkt zelf als bedrijfsleider in de horeca en weet wat lekker is. Eenmaal aangekomen werden we door de vriendelijke bediening naar onze tafel gebracht. Het restaurant bevindt zich in de souterrain van het pand en is heel gezellig ingericht.

Het eten is goed. Het restaurant heeft eenvoudige, maar lekkere gerechten op de kaart staan. Wat ik erg leuk vind is dat het restaurant ook werkt met gezonde ingrediënten zoals zoete aardappel, quinoa en spelt. Ook voor de vegetariërs en personen met een glutenallergie is er voldoende keus. De gerechten op de kaart zijn geïnspireerd met een knipoog naar het Holland uit de oertijd. Denk aan winterse gerechten met de bereidingswijzen van toen, vol verantwoorde ingrediënten van nu.

Vooraf nam Elsemiek de carpaccio met hazelnoot, Remekerkaas (erg lekker) en een dressing van Zaanse mosterd. Ik ging voor gesneden ribbetjes van Limburgs kloostervarken in een stroopachtige marinade met nootjes, super lekker!! Als hoofdgerecht ging Elsemiek voor de rode poon met scheermessen en kokkels uit de Waddenzee, zoete aardappelpuree, venkel en een saus van citroenjenever (zie foto). Ik nam een stamppot van knolselderij en pastinaak met een runderstoof in Affligem Tripel en Zaanse mosterd. Vondelpark3 serveert erg grote porties, mijn voorgerecht was net een hoofdgerecht, dus van mijn hoofdgerecht heb ik minder dan de helft op. Ik vond mijn hoofdgerecht niet bijzonder, maar Elsemiek vond haar gerecht heel goed.

Toch konden we het niet laten om een nagerecht te nemen. Elsemiek ging voor een broodpudding met bitterkoekjes en ijs van bitterkoekjes. Omdat ik zo’n kaasfan ben kon ik het niet laten om een kaasplankje met Hollandse kazen te nemen. Bij het kaasplankje kreeg ik heerlijk dun geroosterd brood met zout wat echt heel lekker was. Vondelpark 3 vind ik een leuke kaart hebben met gerechten met een Hollandse twist, de prijzen zijn betaalbaar en het zit op een leuke plek. Een restaurant voor als je niet te culinair, maar toch lekker wilt eten.

Restaurant Vondelpark3 – Vondelpark 3 te Amsterdam
www.vondelpark3.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten