Your Cart is Empty

Oosterscheldekreeft

Oosterscheldekreeft

26 juni 2015

Soms heb je van die dingen die al lang op je bucket list staan. Zo heb ik een hele lange culinaire bucket list met onder andere eten bij Noma (het beste restaurant ter wereld), op Vuurtoreneiland eten, zelf zwezerik klaarmaken, paté maken en flammkuchen maken.

Met Pinksteren kon ik eindelijk Oosterscheldekreeft eten van mijn bucket list afstrepen. Oosterscheldekreeft eten in Zeeland heeft jarenlang op de bucket list van mijn familie gestaan. Het was prachtig weer en met z’n allen reden we naar Zeeland.

Oosterscheldekreeft

Een exclusief product, zoals de Oosterscheldekreeft, moet je koesteren. Daarom is er besloten om een aantal gerenommeerde Zeeuwse restaurants hun expertise en ervaring te bundelen in de Kring van de Zeeuwse Kreeft. Bij de restaurants kun je een driegangen menu met Oosterscheldekreeft eten voor € 59,50 per persoon.

Na uitgebreid research had ik besloten om bij de Etage in de jachthaven van Bruinisse Oosterscheldekreeft te gaan eten. Niet alleen is Bruinisse vanaf de Randstad het dichts bij, maar heeft de Etage goede recensies.

Oosterscheldekreeft

Op het terras van de Etage in het zonnetje met prachtig uitzicht over de jachthaven van Bruinisse genoten we van de heerlijke Oosterscheldekreeft. Herinneringen moet je koesteren en dit is daar een van. Het was net alsof we even in Zuid-Frankrijk waren beland.

Als voorgerecht werd er door de Etage een salade van groene appel, groene asperges, avocado, chilisaus en Oosterscheldekreeft geserveerd. We namen als tussengerecht een kreeftenbisque als extra gang erbij. Als hoofdgerecht konden we kiezen tussen een Oosterscheldekreeft van de BBQ, gekookt of gegratineerd. We kozen allemaal voor kreeft van de BBQ geserveerd met huisgemaakte frieten en lamsoor. Een exclusief product is het lekkerst om puur te bereiden en door de BBQ had de Oosterscheldekreeft een lichte rooksmaak. Wat was het lekker! Ook het nagerecht van het menu was heerlijk. Er werd een citroentaartje met rood fruit geserveerd.

Oosterscheldekreeft

Ook een keer Oosterscheldekreeft eten? Het kreeftenseizoen loopt nog tot en met 15 juli. Ik kan je in ieder geval de Etage zeker aanraden!

Oosterscheldekreeft – De Etage – Jachthavenweg 61 A te Bruinisse
www.de-etage.nl

Oosterscheldekreeft


  • Laat die Oosterscheldekreeft gewoon permanent op je bucketlist staan 😉 Wordt alleen maar lekkerder. In Bruinisse zit trouwens er nóg een restaurant uit de Kring van de Oosterscheldekreeft: De Vluchthaven. We zijn wij al een paar keer geweest. Was steeds verschrikkelijk lekker en heeft een prettige losse sfeer. Dus we blijven er terugkomen. Maar vooruit: we zullen De Etage ook eens proberen. Gaan we gewoon die hele Kring langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten