Your Cart is Empty

The French Connection Amsterdam

The French Connection Amsterdam

21 oktober 2015

Een paar weken geleden ging ik met twee vriendinnetjes bij The French Connection Amsterdam uit eten. Het restaurant is pas net geopend en nu al een van mijn favorieten. In The French Connection nemen ze je mee door de 21 culinaire regio’s van Frankrijk, middels een menu van kleine gerechtjes vol rijke smaken uit de Franse keuken. Op de kaart kun je kiezen uit 13 kleine gerechten, de Tapas ”Al la Française”.

The French Connection Amsterdam

Met The French Connection gaat de lang gekoesterde droom van Chefs Paul Mercier en Jef van den Hout in vervulling: een restaurant beginnen, waar mooie maar betaalbare gerechten worden geserveerd. De basis van de gerechten bestaat uit de rijke smaken van de Franse keuken waar Paul Mercier voor staat, gecombineerd met een lichte twist en verfijning van de moderne keuken waar Jef van den Hout voor staat. De chefs geven je een tour door Frankrijk met hun menukaart boordevol specialiteiten uit een selectie van de 21 culinaire regio’s die het land rijk is.

Samen met mijn vriendinnetjes kozen we verschillende gerechten van de kaart. We deelden eerst een uitgebreide plateau charcuterie en een plateau de fromage. Later gingen we voor tarte flambée en de bavette à la moutarde. Én allemaal even lekker. Ook op de wijnkaart staan uitsluitend Franse wijnen. We namen een heerlijke Beaujolais. Natuurlijk konden we de desserts niet weerstaan en namen we allemaal roomijs van gezouten karamel met fleur de sel. In tijden niet zo’n lekker dessert gegeten!

The French Connection Amsterdam

Het restaurant bevindt zich in het souterrain van het pand aan het Singel. Ondanks de zware houten balken, muren van baksteen, en stoer bruine leren banken, oogt het interieur verrassend fris door de marineblauwe en witte strepen op de muur, het wit marmer van de tafels en de lichte tegelmuur bij de bar en de keuken.

Hou je ook zo van klassieke Franse gerechten? Dan is The French Connection Amsterdam echt een aanrader!

The French Connection – Singel 460 te Amsterdam
www.tfcrestaurant.nl

The French Connection Amsterdam

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten